Mergem în Deltă

Împreună cu niște prieteni care-au mai fost, dar n-au nici ei o experiență vastă,  ne-am hotărât că e timpul ca fetele noastre să înțeleagă la fața locului ce înseamnă Delta Dunării. Nu că eu aș ști, spre rusinea mea n-am fost niciodata în locul unde Dunărea se întâlnește cu Marea. Dar recuperez. Adică vrem să mergem anul ăsta câteva zile și să ne cazăm la cort. Cort pe care de când l-am cumpărat, l-am montat o singură dată și atunci de probă, în grădina unui prieten, ca să fim siguri că știm cum se face. 😀

Bun, cort avem (unul din ala de cred că vom plăti pentru campare cât pe o cameră de cinci stele), voință avem, ce ne mai trebuie?

Aș avea nevoie de sfaturi de la cei care au fost, eventual și cu copiii prin Deltă și s-au cazat la cort. Nu mă întrebați unde mergem pentru că tot ce știu este că vom lăsa mașina pe o parte a Dunarii, vom trece cu ceva bărci pe malul celălalt că bacul nu mai circulă în zonă și cam atât. Băieții ne-au spus asta ca să ne descurajeze la făcutul bagajelor, să facem în așa fel încât acestea să nu fie voluminoase. Deloc. De restul cică se ocupa ei, dar știți cum e, eu vreau să am toți așii la mine și dacă se încurcă vreunul în chestii să vin eu ca un cavaler (ma rog, amazoana) pe un cal alb și să salvez situația. De exemplu am auzit că-ți trebuie permis. Se poate lua acolo direct, la orice oră, că nici când ajungem nu știu? Sau n-am înțeles eu bine și mă preocupă niște chestii care n-ar trebui?

Ce-mi iau la mine? Am tot citit și eu, că nu mă plimb eu prea mult, dar citesc tot ce se poate despre locurile care-mi plac, despre oameni, dar nici-o lectura nu se compară cu experiența povestită de cineva. Pentru asta, așa cum spuneam, am nevoie de sfaturi de la oameni care au trăit pe pielea lor viața la cort în Delta Dunării. Ia să vedem, există?

(Visited 460 times, 1 visits today)
Nina

In primul rand ai de platit cateva taxe atunci cand intri in Rezervatie. Pentru persoane dar si pentru masina. In al doilea rand atentie unde campati pentru ca locurile autorizate sunt numai 4. Si nici alea nu-s pe placul celor ce merg cu cortul. Vineri am primit un comunicat de la ARBDD care raspunde la multe intrebari.

http://www.info-delta.ro/blog/practicarea-activitatilor-de-turism-si-agrement-pe-teritoriul-rezervatiei-biosferei-delta-dunarii-2011/

Mai este o taxa si pentru pescuit. Despre viata la cort dar si alte sfaturi poti arunca un ochi aici:

http://www.info-delta.ro/sfaturi-utile-delta-27/

Daca mai ai intrebari …

nina

@Nina Nicu – hahaha, stiam eu ca Ninele sunt informate. 🙁
Am citit deja comunicatul, acolo am vazut ca trebuie sa platesti taxa pentru Rezervatie la nu stiu ce oficiu cu program de lucru pana in ore 18.
Hai ca ma apuc de citit, multumesc frumos!

Andreea Popa

Buna Costita :), Laurentiu spune ca iti trebuie permis de acces in rezervatie, care costa 5 lei/zi/pers. sau 15 lei/spat/pers… se pot cumpara de la centrele de info turistic din Tulcea, Murighiol sau Sf. Gheorghe… ah, si neaparat sa iti iei Autan…

nina

@Andreea Popa- ooo, doamna Popa, chiar dumneavoastra sunteti? 🙂
Aha, spune-i lui Laur ca-i multumesc. Normal ca-mi iau o mie de solutii contra tantarilor. 🙂

Anka

Noi taman ce ne-am întors din Deltă de la Sfantu Gheorghe, ca să avem şi mare. Dar am stat la gazdă, nu cu cortul, aşa că nu prea aş şti ce să-ţi spun… Doar că a fost Suuupeeeer! E al 3-lea an când mergem acolo la mare, plimbări şi mâncare exclusiv din peşte!

Frintz

Obligatoriu trebuie sa iei cu tine: voie buna, rabdare, intelegere pentru toate neajunsurile. Delta e frumoasa si speciala. Trebuie sa va bucurati de fiecare moment petrecut acolo. Am fost si noi acum cativa ani, insa nu imi aduc aminte sa fi avut nevoie de ceva special….

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.