Jurnal de consilier local – săptămâna 206

M-am trezit dimineață cu gândul să-mi fac o cafea și să scriu jurnalul. N-am băut nici cafea, n-am scris nici jurnalul atunci. Am făcut în schimb 15 Km cu bicicleta și-am băut un suc natural de portocale undeva la mijlocul cursei. Dar acum gata. Mi-am făcut cafea și mă apuc de scris.

Se simte că e sfârșit de mandat? Se simte. Parcă aștept cumva ca noii consilieri să ne înlocuiască și să preia problemele multe și grele pe care le are de rezolvat Sectorul 3. Dar nu-i ca și cum eu nu le mai știu sau nu mă simt în continuare responsabilă pentru rezolvarea lor.

Și la primărie se simte schimbarea asta. Generația nouă de consilieri își depune dosarele pentru acceptarea mandatelor, primarul ne pregătește o ultimă ședință ordinară plină de surprize pentru că probabil va trece ceva timp până își va da seama de majoritățile viitoare și vrea să ”rezolve” cu majoritatea convenabilă pe care o are acum tot ce se poate rezolva.

În tot timpul ăsta, sectorul s-a îmbrăcat în culorile toamnei chiar dacă oamenii sunt încă în mânecă scurtă și șlapi (nu glumesc, am văzut ieri un domn). Se schimbă și indicatoarele de curățenie/spălat din locurile de parcare, aceasta se va face în fiecare primă zi de luni din fiecare lună.

Am văzut zilele trecute o fotografie în josul căreia cineva a scris: acest copac era parte dintr-o grădină de bloc. Mi s-a făcut fizic rău când am văzut-o. Pentru că știu că nu singurul loc în care s-a întâmplat asta. pentru că știu că ne așteaptă încă 4 ani de pavele și borduri.

În altă ordine de idei, voi știți toată povestea cu salubritatea din Sectorul 3, nu? Cum Negoiță a investit într-o stație de sortare, cum n-a fost în stare s-o administreze corect și ducea acolo tot gunoiul, inclusiv cel menajer. Cum a cumpărat mașini, pubele și avem acum o direcție de salubritate mamut în primărie. Ei bine, până la sfârșitul anului, toate astea or fi istorie și vor intra cu totul în administrarea unei firme private de salubritate. Care se va ocupa de salubrizarea din sector, cum era normal de la început, fără să aruncăm atât de mulți bani pe fereastră. Doar că la noi toate firmele de salubritate au scheleți în dulapuri, unele îi țin direct la birouri. Vom vedea către cine merg toate resursele investite în ultimii ani în salubritate.

Pentru că  tocmai am trecut azi prin parcarea de la parcul Pantelimon unde s-a petrecut în vara asta tragedia cu cei doi copii, mi-am amintit să vă spun că Poliția Rutieră a cerut Primăriei Sector 3 să separe fizic spațiul destinat autovehiculelor de cel destinat pietonilor în parcarea respectivă. Și pentru că primarul a dispus să se facă acolo lucrarea exact așa cum le face pe toate, fără avize și autorizări, Brigada Rutieră ne-a dat și o amendă de 8250 lei. Simbolic, cum s-ar spune, dar plătită tot de cetățeni, că de aia își și permite Negoiță să facă toate porcăriile din lume care se termină nu de puține ori cu pierderi de vieți omenești, fără să-i pese de nimic. Pentru că nu pățește nimic, ba e chiar premiat de cetățeni cu un nou mandat de primar. Cel cu numărul 4.

Mai avem de parcurs, din acest mandat, 3 săptămâni. Să fim bine!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.