Jurnal de consilier local – săptămâna 205

Intrăm de mâine în ultima lună de mandat. Aproape că nu mi-am dat seama, dar m-a întrebat cineva ieri, cât timp voi mai fi consilier și am conștientizat că mai e foarte puțin. Practic, o ședință ordinară și alte câteva extraordinare.

Săptămâna asta a fost cu termene de predare pe mai multe proiecte, atât la job cât și la partid. S-au terminat și livrat comenzi pentru care am rămas zilnic mai mult de 12 ore la lucru. În timpul acesta colegii mei de partid în stradă au strâns în continuare semnături și acum când eu scriu jurnalul acesta se lucrează la ordonarea și îndosarierea lor. Nu știu de alte partide, dar vă asigur că USR-ul a reușit să strângă semnăturile, atât pentru prezidențiale, cât și pentru parlamentare, de la românii din stradă.

Să ne întoarcem în sector că aici e treaba noastră. Probabil că deja ați aflat că la ședința de Consiliu Local de joi, USR a depus la punctul legat de Regulamentul de parcare, un amendament legat de frecvența cu care se vor spăla locurile de parcare. Au fost multe discuții, online și mai ales offline, legate de spălarea săptămânal a locurilor de parcare și necesitatea de a elibera locurile de parare într-un anumit interval orar în fiecare săptămână. Ca urmare a amendamentului nostru, aprobat de toți consilierii prezenți în ședință (vă repet de aproape 4 ani că de fapt puterea e în mâna cetățenilor și ei dacă-s uniți și hotărâți rezolvă lucruri), spălatul locurilor de parcare se va face lunar, iar în ziua dedicată salubrizării locurilor de parcare, titularii care au autorizație de parcare pentru un loc nominal pot utiliza gratuit, în intervalul 07:00-18:00, locurile de parcare nenominale din alte zone.

Tot în ședința de joi, s-a aprobat din nou punerea la dispoziția Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”din București a două loturi de câte 1000 mp, din apropierea Halei laminorul, terenuri aflate în prezent în proprietatea societății Administrare Active Sector 3 S.R.L., prin constituirea unui drept de superficie pe o perioadă de 49 de ani (inițial era vorba de 99 ani) și încheierea unui antecontract de vânzare cumpărare Practic, Universitatea va primi aceste loturi pentru a construi un Centru de dezvoltare a competențelor pentru personalul din sistemul public de sănătate și o Infrastructură educațională pentru formarea și educarea studenților UMFCD în domenii de specializare inteligentă. Consiliul Local a mai aprobat o dată această punere la dispoziție și colegii mei chiar au întrebat atunci de ce nu cumpără facultatea loturile acestea.  Acum s-a abrogat HCL-ul vechi și s-a aprobat altul care include și vânzarea celor doua loturi puse la dispoziție. 
Hai că tocmai am primit (ca voi toți, presupun) un mesaj ro-alert de atenționare cu privire la ploaia și vântul care vor veni. Le așteptăm de vreo săptămână, practic fiecare discuție începe și se termină cu două vorbe despre ciclon, în cartier deja sunt glume pe seama lui, dar nu-mi dau seama încă dacă va fi de glumă su nu, mai bine suflăm noi și-n iaurt, decât să ne frigem cu ciorbă și ne luăm măsuri de protecție. Așa că azi nu mai ieșim cu bicicletele, dar tot avem câte ceva de făcut pe lângă casă, așa că, aveți grijă de voi și sper să fim cu toții bine. Mă duc să pun florile din curte la adăpost și să bag bicicletele în garaj.

Mai avem de parcurs, din acest mandat, 4 săptămâni. Să fim bine!

(Visited 12 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.