Jurnal de consilier local – săptămâna 82

Ce înseamnă să fii consilier local m-a întrebat săptămâna asta un cetățean. Nu e prima dată când primesc întrebarea asta și probabil nu va fi nici ultima. Multă vreme nici eu nu am știut ce face un consilier local, îmi amintesc chiar o vreme din viața mea când nu știam că există Consiliul Local. Da, mi-a plăcut politica și administrația publică de mică. Not.

Dacă ia cineva și citește jurnalele acestea săptămânale pe care le scriu, își face o idee despre ce face un consilier local, dar e scris totul din punctul de vedere al unui singur om, așa că nu e neapărat relevant. Sunt însă câteva lucruri pe care le fac toți consilierii obligatoriu și apoi sunt lucruri pe care le pot face consilierii, dar nu sunt nici obligatorii, nici tocmai vizibile, dar sunt foarte importante.

Am stat de vorbă cu omul care m-a întrebat și i-am răspuns și la alte întrebări, dar am impresia că e nevoie să explicăm mai mult ce face un consilier local și ce poate să facă, așa că mă gândesc serios să scriu despre asta, dar, hei, nu azi. Cât despre cetățeanul cu care am vorbit, face sigur una din astea două săptămâna viitoare, ori citește 80 de jurnale de consilier, ori își pune Codul administrativ pe noptieră.

Luni – Am pregătit un proiect de hotărâre pe care vreau să-l trimis săptămâna ce vine la primărie. Înainte de asta am vrut să le anunț pe toate doamnele consiliere locale de la celelalte partide că urmează să avem acest proiect și ar fi excelent dacă l-ar susține, pentru că nu are nimic politic în el, e vorba despre fetele noastre din școli și licee și despre a le face viața mai ușoară. Proiectul se numește Împreună pentru fete și vă povestesc săptămâna viitoare mai mult.

Marți – Am primit feedback la proiect de la colegele consiliere. Și de bine și de mai puțin bine. Mai mult de bine.

Miercuri – Nu știu dacă s-a simțit în jurnale, dar eu în ultimele săptămâni am avut extrem de mult de lucru zilnic la serviciul meu extra-consiliu. Nu mă plâng, doar că uneori îmi doresc ca ziua să aibă măcar 48 de ore. Pe cine crede că e ușor să faci producție în România (cred că nu-i ușor niciunde) îl invit să înceapă să facă asta. E mare nevoie de firme care să producă ceva, să prelucreze ceva, să aducă valoare adăugată unor materii prime, știți voi ce zic.

Joi – Azi a început la noi în Cartierul 23 campania de testare gratuită Babeș-Papanicolau. Pentru că, în urma primei sesiuni de testare, la un procent mare dintre paciente au fost depistate stadii de cancer de col uterin, unele incipiente, altele, din nefericire, avansate, a fost decisă continuarea acestei campanii. Câteva zeci de femei care, în lipsa acestei testări, și-ar fi putut pierde viața, au fost salvate. Cancerul de col uterin este, atunci când este descoperit la timp, 100% vindecabil. Și nu vorbesc din cărți. România se află pe primul loc din Europa la rata de incidență și de mortalitate din cauza cancerului de col uterin, tocmai din cauza netestării periodice. Găsiți detalii despre campanie aici.

Vineri – Azi am primit convocatorul pentru ședința ordinară de săptămâna viitoare. Va fi joi, 26.05.2022 de la ora 13:00 și va fi o ședință cu prezență fizică la sediul Primăriei Sector 3. Va fi a treia ședință de CL cu prezență fizică din mandatul acesta. Două proiecte din ordinea de zi necesită vot secret și pentru că au tot fost probleme cu votul secret, de data asta s-a solicitat prezența fizică în sala de ședință. E vorba de administratori provizorii la două societăți ale primăriei, Algorithm Residențial și Administrare Active.

Sâmbătă – Azi, deși e weekend și mi-ar fi plăcut să fiu la mare alături de colegi, a trebuit să merg la serviciu, pentru că în ultima vreme, așa cum vă spuneam, mă cam bate timpul și nu reușesc să termin tot ce am de făcut. Dar, hei, e și sâmbăta zi, așa că am fost extrem de productivă la acest început de weekend. După prânz am însoțit o doamnă care lucrează în cartier și a auzit că Unitatea mobilă de testare Babeș-Papanicolau a Institutului Oncologic București, de care vă spuneam mai sus, este în Cartierul 23 August și își făcuse programare, dar îi era greu să ajungă la caravană. Mă bucur mult că s-a putut întâmpla asta în cartier, sunt sigura ca mult mai multe doamne ar profita de asta dacă ar afla la timp, și cum unitatea mobilă va fi în cartier și săptămâna viitoare (26-28 mai, în intervalul orar 11:00-16:00), vă rog să dați de știre și să le îndrumați să se programeze. Dacă le este greu, le pot ajuta eu cu mare drag!

Duminică – Avem 20 de proiecte pe ordinea de zi, am conspectat (da, ca la școală fac) 10 dintre ele și urmează azi următoarele 10. Am și de pregătit ședința pentru Comisia de asistență socială unde avem 3 proiecte de avizat. Doar unul are 207 pagini. Și eu care voiam să ies cu bicicleta…

Mai avem de parcurs 126 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 64 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.