Bucureștiul oamenilor buni

Am cunoscut în ultimul an o mulțime de oameni extrem de implicați, cărora aproape că nu trebuie să le spun ce vreau pentru că ei deja sar să ajute. E valabilă și viceversa, ne completăm cumva și chestia asta aduce valoare oricărei acțiuni. Mă bucură foarte tare faptul că printre oamenii aceștia sunt și vechi prieteni virtuali pe care cu ocazia asta nu numai că i-am întâlnit în carne și oase, dar i-am și cunoscut mult mai bine. Hai că m-am întins cu introducerea, dar trebuia să spun și asta.

De când a început starea de urgență și nebunia asta de virus și-a făcut culcuș și la noi în țară, împreună cu oamenii ăștia de care vorbeam mai sus, am gândit diverse feluri în care am putea și noi ajuta. Inițial ne-am dus cu gândul la categoriile de risc și la felul în care am putea interveni.

Rapid am înțeles că am putea merge în locul lor la cumpărături, am conceput și tipărit niște afișe pe care le-am lipit la scările de bloc din oraș. Au început să ne sune bătrâni și oameni aflați în izolare. Voluntarii le-au preluat comenzile, au mers la cumpărături și le-au livrat produsele. Facem asta în continuare și ne luăm energie din acțiunea asta. Poate într-o zi vă voi povesti mai mult despre oamenii care ne cer ajutorul.

Am făcut apoi o pagină de facebook (Bucureștiul Oamenilor Buni) și am încercat să acoperim și alt fel de nevoi ale comunității. Fie să promovăm inițiative care merită scoase în față, fie să scriem despre fapte bune făcute de donatori mai mici sau mai mari, am creat acolo locul unde ne strângem joia pentru educație și unde echipa de juriști oferă consultanță oamenilor cu probleme generate de perioada asta.

Nu știu dacă e coincidență sau nu, dar tot acum citesc Oameni Buni de Anthony Tjan și chiar dacă n-am terminat-o încă, unele fraze zici că sunt luate din mintea mea. Una din ele e asta: Trebuie să te pasioneze ceea ce faci, mai important este însă să adori oamenii cu care faci lucrul respectiv. Iar în proiectul ăsta eu n-am găsit decât oameni care-mi plac.

Acum, că doar nu v-am scris doar să mă laud cu chestiile pe care le facem, aș vrea să știu dacă aveți idei, inițiative, nevoi la care am putea și noi contribui. Am zis că nu strică să vă întreb. Și da, vă așteptăm în vizită online în Bucureștiul oamenilor buni, iar dacă aveți și voi vecini bătrâni care credeți că pot beneficia de ajutorul voluntarilor noștri, tipăriți imaginea de mai jos și lipiți afișul la scările de bloc. Bineînțeles, dacă doriți să deveniți voluntar la BOB, trebuie doar să trimiteți un mesaj pe pagină și veți primi un formular de înscriere. Bucureștiul are nevoie de oameni buni.

Desigur, ne-ar plăcea să devină România oamenilor buni într-o zi, dar mai avem până acolo.

(Visited 379 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.