Jurnal de consilier local – săptămâna 207

Sigur, am scris multe jurnale în duminicile ultimilor 4 ani, dar nu-mi amintesc să fi început să scriu unul după ora 20:00. Dar cum toate au un început, azi am ajuns acasă puțin după opt seara, așa că mă apuc de scris.

Nu-i deloc ușor să mă decid ce să scriu atunci când săptămâna viitoare ne așteaptă o ședință de Consiliu Local cu 73 de puncte pe ordinea de zi. Care ședință ar putea fi ultima. Ar putea.

Avem suplimentarea de la bugetul local a sumelor pentru bursele elevilor din Sectorul 3. Pe scurt, legea zice că bursa de merit e minim 450 lei/lună, bani pe care copiii îi primesc doar pe durata anului școlar și bursa socială e minim 300 lei, bani pe care copiii îi primesc și pe timpul vacanțelor școlare. Autoritățile locale au posibilitatea de a suplimenta aceste sume și ai noștri s-au gândit așa: hai să le dăm la toți la fel. Așa că avem pe ordinea de zi majorarea cu 150 lei a burselor de merit și cu 300 lei a burselor sociale. Partea tristă la povestea asta este că un copil care provine dintr-un mediu dezavantajat din punct de vedere economic, dar care învață foarte bine și s-ar încadra la o bursă de merit, va renunța la ea și va opta pentru bursă socială, pentru că-s practic aceeași bani pe care îi va încasa totuși și pe perioada vacanțelor.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 207