Jurnal de consilier local – săptămâna 207

Sigur, am scris multe jurnale în duminicile ultimilor 4 ani, dar nu-mi amintesc să fi început să scriu unul după ora 20:00. Dar cum toate au un început, azi am ajuns acasă puțin după opt seara, așa că mă apuc de scris.

Nu-i deloc ușor să mă decid ce să scriu atunci când săptămâna viitoare ne așteaptă o ședință de Consiliu Local cu 73 de puncte pe ordinea de zi. Care ședință ar putea fi ultima. Ar putea.

Avem suplimentarea de la bugetul local a sumelor pentru bursele elevilor din Sectorul 3. Pe scurt, legea zice că bursa de merit e minim 450 lei/lună, bani pe care copiii îi primesc doar pe durata anului școlar și bursa socială e minim 300 lei, bani pe care copiii îi primesc și pe timpul vacanțelor școlare. Autoritățile locale au posibilitatea de a suplimenta aceste sume și ai noștri s-au gândit așa: hai să le dăm la toți la fel. Așa că avem pe ordinea de zi majorarea cu 150 lei a burselor de merit și cu 300 lei a burselor sociale. Partea tristă la povestea asta este că un copil care provine dintr-un mediu dezavantajat din punct de vedere economic, dar care învață foarte bine și s-ar încadra la o bursă de merit, va renunța la ea și va opta pentru bursă socială, pentru că-s practic aceeași bani pe care îi va încasa totuși și pe perioada vacanțelor.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 207

Jurnal de consilier local – săptămâna 206

M-am trezit dimineață cu gândul să-mi fac o cafea și să scriu jurnalul. N-am băut nici cafea, n-am scris nici jurnalul atunci. Am făcut în schimb 15 Km cu bicicleta și-am băut un suc natural de portocale undeva la mijlocul cursei. Dar acum gata. Mi-am făcut cafea și mă apuc de scris.

Se simte că e sfârșit de mandat? Se simte. Parcă aștept cumva ca noii consilieri să ne înlocuiască și să preia problemele multe și grele pe care le are de rezolvat Sectorul 3. Dar nu-i ca și cum eu nu le mai știu sau nu mă simt în continuare responsabilă pentru rezolvarea lor.

Și la primărie se simte schimbarea asta. Generația nouă de consilieri își depune dosarele pentru acceptarea mandatelor, primarul ne pregătește o ultimă ședință ordinară plină de surprize pentru că probabil va trece ceva timp până își va da seama de majoritățile viitoare și vrea să ”rezolve” cu majoritatea convenabilă pe care o are acum tot ce se poate rezolva.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 206