Jurnal de consilier local – săptămâna 204

Încep să scriu în mașină, în drum spre casă. Nu termin sigur până la București, dar măcar încep.

Luni – Mă aștept ca săptămâna asta să fie cu convocator pentru ședința ordinară că se apropie sfârșitul lui septembrie. Da ați auzit bine, sfârșitul lui septembrie. Acum, duminică când scriu, e 22 septembrie. Parcă ieri era vară. Și azi câmpurile de floarea soarelui pe lângă care trec încă așteaptă seceratul.

Marți – Mai țineți minte când vă spuneam acum vreo zece jurnale (da, fix la nr. 194) că era foarte cald afară și niște cișmele global tap pe care am reușit să le bugetăm în 2021 nu s-au montat nici acum în 2024? Pentru cine nu știe global tap sunt niște cișmele deștepte care filtrează apa și de unde îți poți reumple sticla reutilizabilă sau poți, pur și simplu, să bei apa direct tu sau animăluțele care ajung în zona cișmelei. Ei bine, la ședința viitoare vom avea de aprobat amplasarea a 42 de cișmele (nu se precizează de care) în diferite locuri din sector, preponderent parcuri și piețe. Dacă cineva tot citește aici și se inspiră, vă rog mult să achiziționați niște cișmele de calitate, nu ca cea din parcul Teilor sau cele din IOR, unde ori nu curge apa, ori atunci când curge e lac de jur împrejurul ei că se scurge apa pe la toate îmbinările. Vă las din nou poze, pentru inspirație, nu-s global tap că alea sunt wishful thinking cum ar zice Eugen. Și nu uitați, amenajați un loc decent pentru scurgere.

Miercuri – Azi am primit un mesaj privat de la directoarea uneia dintre școlile la care fac parte din CA. Doamna mă roagă ca din toamnă să aleg din nou să fiu membru în CA la ei la școala. Acum, oricine ar citi mesajul asta și n-ar ști adevărul, ar crede că cine știe minuni aș fi  făcut eu pentru școala aceea de mă vor oamenii ăia acolo în continuare. Nop. În acești 4 ani timpul nu mi-a permis să mă implic atât cât aș fi vrut eu pentru toate școlile din sector. Am făcut totuși ceva ce au făcut și ceilalți consilieri USR, dar se pare că n-a mai făcut niciodată în trecut vreun reprezentat în CA-ul numit de Consiliul Local. Am fost acolo, am participat a ședințe și mi-am spus părerea, i-am ascultat și acolo unde m-am priceput am încercat să-i învăț lucruri așa cum și eu am învățat de la cei mai pricepuți dintre ei. A fost o onoare pentru mine să fac parte din consiliile acestea, am asigurat-o pe doamna că orice coleg de la USR va fi numit la școală, se va implica cel puțin atât cât am făcut-o eu. Că așa suntem noi la USR. Muncim, ne implicăm, ajutăm, ne place să rămână ceva în urma noastră.

Joi – Astăzi am avut ședință la Comisia pentru repartizarea locuințelor pentru alocarea unui imobil cu o cameră care a fost disponibilizat (doamna care a beneficiat până acum de el a renunțat pentru că are în prezent o situație mai bună, ceea ce mă bucură foarte mult). Imobilul va fi repartizat acum următoarei persoane de pe lista de priorități a acestui an, care este tot o doamnă.

Vineri – am primit convocatorul pentru ședința ordinară din 26.09.2024, ora 10:00. Este un convocator cu 15 proiecte, printre care:

  • rectificare de buget (crește bugetul și ajunge la 3,25 miliarde lei,
  • numiri de administratori în societăți ale primăriei,
  • atribuiri de contracte către societăți ale primăriei, de exemplu Algorithm Construcții va încasa 3,75 milioane lei pentru panouri cu autocolant și 22,25 milioane pe prefabricatele pe care le cumpara de la o altă firmă a primăriei,
  • modificarea regulamentului de parcare, vă las mai jos un extras cu schimbările

  • și alte câteva proiecte de actualizare devize și indicatori economici.
  • da, sunt și cișmelele.

Sâmbătă– Sunt la țară la ai mei. Știți zilele acelea pe care ni le dorim la un moment dat cu toții, să ne trezim târziu, să bem cafeaua în ciripit de păsărele, să citim cartea aia bună de care n-am avut timp, să simțim dinspre casă miros de gogoși calde și seara să ne plimbăm pe câmpuri cu eoliene? Am avut, vă spun, parte de o zi fix așa și sunt recunoscătoare pentru asta. Ok, am citit și câteva proiecte din convocator, dar asta deja e a doua mea natură.

Duminică– Azi, după o dimineața cu ceva treabă ne întoarcem la București. Sper să ajung azi la strâns de semnături, dar dacă n-am să pot azi,  săptămâna viitoare asta scrie pe mine. Cu excepția zilelor cu ședințe voi încerca să fiu în stradă alături de colegii mei toată săptămâna. Mulțumim tuturor celor care au semnat până acum și celor care își vor face timp săptămâna asta și vor da o semnătură pentru ca reprezentanții USR să poată candida la alegerile parlamentare și prezidențiale.

Mai avem de parcurs, din acest mandat, 5 săptămâni. Să fim bine!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.