Jurnal de consilier local – săptămâna 203

Am trăit săptămâna asta ceva ce nu credeam că se poate întâmpla în România anului 2024. Să vă povestesc.

A început luni școala și așa cum era de așteptat problemele au explodat în fața autorităților care au încercat să minimizeze efectele șantierelor începute în toate unitățile de învățământ în același timp. Pentru că toată lumea cerea răspunsuri, noi, consilierii USR,  am convocat conform Codului Administrativ o ședință de Consiliu Local Extraodinară în care să discutăm aceste probleme de interes local. Ședința trebuia să aibă loc vineri la ora 11:00. Am solicitat situația infrastructurii școlare la unitățile de învățământ de pe raza Sectorului 3:

  • lista cu școlile în care se desfășoară lucrări cu data de început și cea preconizată pentru finalizare, cine execută aceste lucrări și mai ales, cum este afectat procesul educațional de aceste lucrări.
  • ce lucrări sunt programate a începe în 2024-2025, tot așa, cu data de început si cea de finalizare, cine urmează se execute acolo unde se știe deja și cum va fi afectat procesul educațional.
  • lista școlilor care învață în 3 schimburi și au redus pentru asta durata orelor de curs și a pauzelor, precum și motivul pentru care au recurs la această soluție.
  • și cel mai important punct de discutat era să aflăm soluțiile propuse de aparatul de specialitate și primar pentru desfășurarea orelor de curs în condiții normale (ore de 50 minute cu pauze de 10 min, siguranța elevilor în unitățile de învățământ, reducerea nivelului de zgomot pe durata cursurilor, reducerea nivelului de poluare provenit de la șantierele din proximitatea elevilor și altele).

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 203