Jurnal de consilier local – săptămâna 202

Trec săptămânile și mai repede decât ne-am așteptat, a trecut și vara. Și mai important decât asta e faptul că luni începe un nou an școlar, iar străzile și magazine au avut alt vibe săptămâna asta. Din păcate școlile nu-s chiar pregătite să-și primească înapoi elevii, dar vorbim noi și despre asta.

Pentru început vreau să vă spun că luni am primit un convocator pentru o ședință extraordinară cu un sigur proiect. E vorba despre aprobarea unui parteneriat între sectoarele municipiului București care să permită Bucureștiului să participe la Misiunea Oglindă a Misiunii UE ”100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” (M100).

Adică, în perioada iunie-septembrie 2024, urmare a unui apel deschis de propuneri de proiecte derulat la nivel național, 10 orașe vor fi selectate printr-un proces competitiv în cadrul inițiativei M100. Participarea la acest program va da posibilitatea orașelor alese din România de a genera schimbări pozitive și pe termen lung. Vor beneficia de oportunități pentru a-și îmbunătăți impactul asupra mediului și de a-și construi comunități durabile și implicate. Evident, proiectul a fost aprobat miercuri.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 202