Jurnal de consilier local – săptămâna 201

Stau pe un fotoliu din acela de puf în Piața Constituției cu bicicleta lângă mine. Am la gât o medalie de participare semn ca am terminat cursa și n-am greșit cine știe ce le traseu. E 8:30 duminică dimineața și e o atmosferă tare frumoasă acum  aici în fata clădirii parlamentului, Sunt oameni. Mulți sportivi, e adevărat, dar suntem și noi, amatorii de sport bucuroși că putem îmbrăca din când în când un tricou de concurs. M-am gândit să profit de timpul acesta de recuperare după cursă și să scriu jurnalul de săptămâna asta. Am avut două ședințe de Consiliu Local săptămâna asta, luni și miercuri.

Luni au fost câteva proiecte legate de școli care au fost toate votate. Cel mai important pentru părinții și elevii din sectorul nostru a fost aprobarea proiectului de derulare și finanțare a programului ”Școala după Școală” pentru un număr de 7500 de elevi. Anul acesta până acum avem 27 de unități de învățământ în care se va desfășura programul (sunt aprobări date de inspectorat). faptul că încă avem șantiere în multe unități de învățământ a făcut imposibilă desfășurarea programului în unele școli, mai ales că sunt unele în care orele copiilor vor fi micșorate pentru a se putea desfășura măcar învățământul obligatoriu, ce să mai discutăm de Școala după Școală…

Miercuri a fost ședința ordinară de Consiliu Local și chiar dacă unele PSDNL a votat cot la cot și-au trecut niște proiecte pe care până acum nu le-au votat, dar am reușit totuși să oprim votarea a două proiecte legate de urbanism, v-am tot zis de ele, unul e un plan aberant de urbanism inventat de Negoiță și criticat de toți specialiștii care nu-s ombilical legați de el, iar celălalt este o construcție într-o zonă deja aglomerată care a fost de multe ori pe OZ, de-acum au început să și expire din actele cu care se prezintă.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 201