Jurnal de consilier local – săptămâna 198

Gata concediul, de mâine ne întoarcem la lucru. Tot mâine avem și prima ședință de comisie pentru ședința de Consiliu Local pe care o vom avea marți. Am primit convocatorul miercuri și va fi o ședință cu 17 puncte, dintre care 7 proiecte au deja avize de la comisiile de specialitate pentru că nu e prima dată când sunt pe ordinea de zi.

Dar hai să trecem rapid prin proiecte că poate e ceva ce vă interesează și pe voi:

1 – Înființarea de activități finanțate din venituri proprii de unitățile de învățământ. N-am înțeles încă exact de ce aprobăm asta, pentru că-s lucruri deja specificate în legea învățământului și nu mi se pare că proiectul are ceva specific.

2 – Acordare de sprijin financiar în sumă de 16.580,42 lei Colegiului Nicolae Kretzulescu pentru implementarea proiectului ECO-VISION. E vorba despre un proiect finanțat 98% din fonduri europene, suma dată de primărie însemnând contribuția proprie de 2% cu care trebuie să participe colegiul. Proiectul se adresează unui număr de 273 elevi, scopul principal fiind adaptarea serviciilor educaționale prin furnizarea de facilități și măsuri de sprijin.

3, 4 – Două proiecte de învățământ dual pentru Colegiul Tehnic Anghel Saligny pe domeniul construcții și instalații, unul încheiat cu Apa Nova (52 elevi) și celălalt cu Termoenergetica (26 elevi).

5 – aici avem un proiect privind aprobarea măsurilor urbanistice pentru zonele centrale Z1 și Z2. Aici o să vă las o poză și n-o să-mi spun părerea că de obicei la reglementările legate de urbanism ascult de specialiști.

6 – Proiect de aprobarea unei proceduri referitoare la cesiunea creanțelor bugetare datorate de debitorii aflați în insolvență. Cred că e ceva necesar, vom vedea în ședințele de comisii dacă e și suficient.

7 – Aici avem ceva interesant. O societate a primăriei Administrare Active, are în curte la Faur, pe lângă Hala Laminor terenuri si imobile pe o suprafață a de 30.730 mp. Proiectul prevede concesionarea a doua loturi de câte 1000mp către Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, cu drept de superficie pe o perioadă de 99 ani pentru construirea a doua obiective de investiții în valoare de 10 milioane euro, un Centru de dezvoltare a competențelor pentru personalul din sistemul public de sănătate și o Infrastructură educațională pentru formarea și educarea studenților UMFCD în domenii de specializare inteligentă. Nu îmi este foarte clar ce se va întâmpla dacă în acești 99 de ani societatea primăriei dă faliment sau e închisă sau de ce nu vindem aceste loturi universității cu o sumă agreată pentru o situație juridică mai clară, dar nu-s jurist și lăsând asta la o parte, eu sunt pentru construirea de unități educaționale.

8, 9, 10 și 11 – Sunt proiecte vechi printre care și creditul de 500 milioane care a venit din nou.

12, 13, 14 – sunt PUD-uri (planuri urbanistice de detaliu), 2 blocuri de 5-6 etaje și un centru comercial cu 1 etaj.

15,16,17 – sunt PUD-uri care au deja avize, nu-s prima dată pe ordinea de zi, o casă, un bloc cu 5 etaje și-o biserică.

Cum spuneam mâine dimineață e ședința de buget și marți la 10:00 avem ședința de consiliu. nici nu știu dacă să mă bucur sau nu că încep lucrurul cu două zile pline pe ambele planuri, dar hei, să ne bucurăm de ultimele săptămâni de vară că urmează o toamnă grea de tot!

Mai avem de parcurs din acest mandat, teoretic, 11 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 31 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.