Jurnal de consilier local – săptămâna 200

Uite că a venit și ziua jurnalului cu nr. 200, dar n-am de gând să fac acum vreun bilanț sau ceva, că nu e încă momentul. Dar, recunosc, să văd 200 acolo, mi se pare mult. Săptămâna asta o vom lua pe zile, n-am mai făcut asta de ceva vreme și îmi era dor.

Luni -Trebuia să începem ziua cu o ședință extraordinară pe care am hotărât împreună cu colegii mei să o boicotăm. Aveam pe ordinea de zi aceleași proiecte revenite iar și iar fără explicații sau răspunsuri la întrebări. Și pentru că pe lângă noi, cei din grupul USR, au mai fost și alți consilieri care au considerat bătaie de joc acest mod de lucru al primarului, ședința nu a avut cvorum și nu s-a ținut.

Marți – A fost ziua în care am vorbit despre pensii. Nu despre cele recalculate, cum poate v-ați gândi, ci despre vârsta de pensionare și actele necesare întocmirii unui dosar de pensie. Una din doamnele de la noi de la firmă a împlinit anul acesta 63 de ani și a mers la Casa de Pensii pentru a se interesa despre cum să completeze dosarul și unde să-l depună. Am aflat astfel fiecare dintre noi câți ani mai avem până la pensie, ne-am calculat și vechimea și ne-am verificat actele (am aflat cu ocazia asta că nu mai știu unde îmi este Cartea de Muncă).

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 200

Jurnal de consilier local – săptămâna 199

Vă spuneam săptămâna trecută că urmează o ședință cu 17 puncte și vă prezentam eu acolo pe scurt care sunt acestea.

Cel mai toxic dintre ele, proiectul cu numărul 5, cel legat de un regulament de urbanism izvorât din puțul gândirii primarului nostru care nu vede decât căi de a-și crește averea, a stârnit, cum era și firesc, discuții aprinse în cadrul ședinței de Consiliul Local care au  dus la închiderea ședinței, fără ca acest punct sau cele care urmau după el să fie supuse la vot.

Ceea ce, evident, înseamnă că noi am primit o nouă convocare și vom avea o nouă ședință ordinară mâine la ora 10:00. Partea bună e că punctul acela cu regulamentul a dispărut, și vă spuneam atunci că eu nu-mi dau cu părerea pe chestii de urbanism, pentru că deși am tot citit și în mare știu regulile pentru dezvoltarea armonioasă a unui oraș, prefer să țin cont de părerea specialiștilor în domeniu. Care specialiști s-au exprimat și de data aceasta și ne-au spus așa: Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 199

Jurnal de consilier local – săptămâna 198

Gata concediul, de mâine ne întoarcem la lucru. Tot mâine avem și prima ședință de comisie pentru ședința de Consiliu Local pe care o vom avea marți. Am primit convocatorul miercuri și va fi o ședință cu 17 puncte, dintre care 7 proiecte au deja avize de la comisiile de specialitate pentru că nu e prima dată când sunt pe ordinea de zi.

Dar hai să trecem rapid prin proiecte că poate e ceva ce vă interesează și pe voi:

1 – Înființarea de activități finanțate din venituri proprii de unitățile de învățământ. N-am înțeles încă exact de ce aprobăm asta, pentru că-s lucruri deja specificate în legea învățământului și nu mi se pare că proiectul are ceva specific.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 198

Jurnal de consilier local – săptămâna 197

Sunt în concediu prin vecini. Azi după masa de prânz, când toți ceilalți s-au pus la somnul de după-amiază eu am început să scriu. Nu cred că vă țin mult că nu-s mari noutăți de discutat, vreau doar să spun câteva cuvinte despre cum văd eu partea asta cu spălatul străzilor în general (da, știu că am mai scris, dar voi repeta până undeva acolo sus se va înțelege) și cu spălatul parcărilor în general.

Dacă strada ar fi stradă și parcarea parcare, spălatul ar fi ușor de programat si toată lumea ar fi mulțumită. Bine, aproape toată lumea, că știm sigur, vor exista mereu și nemulțumiți. Doar că la noi apare problema parcărilor a marginea șoselei/străzii și aici problemele devin complicate. Dacă parcarea poate fi curățată și de două ori pe an, strada trebuie spălată des. Cel puțin o dată pe lună. Da, știu că este acum un exces de zel din partea primăriei care promite spălatul parcărilor în fiecare săptămână, dar să fim sinceri, știm cu cine avem de-a face, nu va dura mult.

Și înainte de a va spune cum văd eu lucrurile, aș vrea să-i asigur pe toți cei care cred că noi, consilierii, am fost consultați în vreun fel în stabilirea felului în care să se facă această curățare a parcărilor, ei bine asta nu s-a întâmplat absolut niciodată în acest mandat. Și acum să vedem unde-i problema și cum scăpăm de ea.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 197