Jurnal de consilier local – săptămâna 196

Pentru mine e weekendul de dinainte de vacanță (da, aia de 5 zile) și sunt foarte multe de făcut. Prin casă, pe afară, prin dulapuri, prin frigidere, unde mai pui că au început și Jocurile Olimpice și cine mă cunoaște știe că îmi place sportul foarte mult, mai ales când îl practică altcineva.  Oricum, hai România!

Se încheie astăzi o săptămână grea. Cu vești nefericite despre oameni care ar fi putut fi, dar nu mai sunt, zile de lucru pline și când spun asta mă refer la faptul că ne-am întors în fiecare zi de la serviciu cu pachetul de mâncare neatins și cu cafeaua băută doar jumătate. Dar așa e mereu înainte de concediu, ne-am obișnuit. Dar hai să încercăm să o luăm pe zile, să vedem ce iese.

Luni – Am avut ședință la comisia pentru protecție socială. A fost online și oarecum scurtă, dacă nu luăm în calcul faptul că aplicația pe care se desfășoară ședințele astea uneori ne joacă feste și ba nu putem intra, ba nu ne auzim, ba nu-i auzim pe ceilalți. În fine, până la urmă ne-am auzit și toate cele  3 proiecte pe care le-am avut de discutat au primit avize favorabile.

Marți – Azi a fost ședința de la comisia de buget, unde au fost de aprobat mult mai multe proiecte, sincer, nu le-am numărat, dar peste 40. Evident ședința a durat mai mult, au fost întrebări multe și uneori răspunsuri. Când spun că am primit răspunsuri, nu vă imaginați că ne-au fost date răspunsuri complexe și complete.

Miercuri – Azi a fost zi ședință de grup și de amendamente. De fiecare dată când avem rectificare de buget, noi, grupul USR, tot încercăm să stabilim în buget niște sume pentru proiecte specifice pe care le tot repetăm de ani de zile. Nu ni se votează niciodată aceste amendamente, dar noi le facem în continuare.

Joi – Azi e ziua ședinței și pe lângă amendamentele de care v-am zis anterior, legate de buget, eu voiam să schimbăm puțin un proiect legat de premierea olimpicilor naționali și internaționali din sectorul 3. Adică să includem la premiere si copiii care au luat mențiuni sau premii speciale la aceste olimpiade. Legea ne permitea, copiii meritau (diferențele între locul III și mențiune sau premiu special sunt de cele mai multe ori de doar câteva sutimi), și știam problema asta de la părinții copiilor din loturile naționale de olimpici. Din fericire amendamentul a fost aprobat. Sper să se mențină propunerea și pentru anii viitori, proiectul actual premiază elevii care au avut aceste rezultate în anul 2023. Și pentru că vreau să rămână aici scrise și sumele, să ni le amintim ușor în viitor, premianții de la olimpiadele naționale vor primi premii de 10.000 lei/elev, iar cei de la olimpiadele internaționale, vor primi 12.000 lei/elev. Și pentru că unii olimpici internaționali au încasat deja o parte din premiu, acum vor primi doar diferența. Oricum ar fi, toți olimpicii sunt niște copii extraordinari care muncesc enorm împreună cu părinții și profesorii lor. Pe acestia din urmă, pe profesori, deși legea o permite, și consilierii USR au tot făcut amendamente pentru ca și meritele lor să fie recunoscute, PSDNL refuză să aprobe și premierea lor. Au ei ceva împotriva profesorilor, cine știe, poate traume din școală, nu comentez.

În ședința asta, din păcate, deși creditul de 100 milioane de euro nu a trecut, au reușit să dea contractul de transformat Parcul Pantelimon într-un bâlci de 60 milioane lei, către firma Algorithm Construcții, cea care se ocupă și de Hala Laminorul, și de Aqua Parc și al cărei președinte este urmărit penal în procesul morții celor 2 muncitori pe șantierul ilegal de la Biblioteca Națională.

Vineri – Ședința de ieri a durat aproape 7 ore. Efectiv după zilele astea cu ședințe cât o zi de lucru, te simți stors de energie poate și pentru că nu stai 7 ore pe un proiect ca la serviciu, ci treci în timpul ăsta prin 50 de probleme pe care comunitatea ta le are. Bine, pe unele nu le are și le inventează Negoiță, dar sunt proiecte din domenii uneori atât de diferite încât mintea trebuie să uite în fracțiuni de secundă un subiect pe care l-a discutat intens jumătate de oră și să se concentreze pe altul din cu totul altă sferă de activitate, dar la fel de important. De asta cumva, după ședință, trebuie să stai o vreme și să accepți ce tocmai s-a întâmplat luând proiectele pe rând și dându-ți timp să asumi deciziile luate, cu sau fără votul tău.

Sâmbătă – Ieri nu am făcut nimic notabil,  a fost o zi mai pe odihnă și ordine prin casă, acum că mă uit în jur, cred că a fost mai mult pe odihnă că eu nu prea văd ordine în jur.

Duminică – Azi am zi de călcat și făcut bagaje, dar tot aș vrea să fac pe seară o plimbare până la o librărie să-mi cumpăr cărți pentru vacanță și cărțile lunii pentru clubul de carte. Nu știu dacă v-am spus vreodată, dar da, o dată pe lună particip la un club de carte unde discutăm cărțile lunii, care sunt de fiecare două, din domenii complet diferite. E foarte fain, vă recomand, dacă vă place să citiți, să vă găsiți un club de carte unde apoi să aveți posibilitatea să discutați și cu alții impresiile voastre despre cărți.  E aproape la fel ca la proiectele politice. Cu unele rezonezi, cu altele nu, dar trebuie să aduci mereu argumente pentru poziția pe care o ai.

Mai avem de parcurs din acest mandat, teoretic, 13 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 28 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.