Jurnal de consilier local – săptămâna 194

Despre ce altceva credeți că puteam vorbi astăzi dacă nu despre căldură? A fost rău săptămâna asta, va fi și mai rău zilele viitoare. Cu toate astea, am avut mai multe drumuri de făcut pe jos sau cu bicicleta ca în nicio altă săptămână din anul acesta. Dar nu mă plâng, eu am ales să fac asta, trăiască SPF-ul.

Nici acum n-am avut ședință (da, chiar așa, pe cine mai interesează acum ședințele?), dar aș fi apreciat mult fix acum niște măsuri de combatere a efectelor caniculei, cum ar fi fost niște cișmele global tap pe care am reușit să le bugetăm în 2021, dar care nu s-au realizat nici azi. Apropo de asta, uite ce scriam atunci în jurnalul de atunci, cel cu numărul 33.

Dar n-am ce spune, în Parcul Teilor, cel de pe Brățării, există o țâșnitoare care merge continuu (s-a stricat robinetul acela fragil), vă arăt și vă povestesc imediat și cum de am ajuns acolo pe caniculă.

Pentru că am cumpărat zilele trecute pentru acasă un sistem din acela care pulverizează apa prin niște mici duze pentru răcorirea ambientului, mi-am adus aminte de fântânile arteziene din Parcul Teilor care ar fi trebuit să fie gata anul trecut (s-au aprobat în mai 2023 și au avut inițial termen de execuție 6 luni). Știți povestea, am mai scris despre ea, vă reamintesc că vom avea 9 butaforii din care va țâșni apa pe lac în valoare de 2 milioane euro. 

Dacă despre cele din IOR s-a tot vorbit, am vrut neapărat să ajung să văd stadiul celor din Teilor, mai ales că am auzit ceva de probe și mă aștept să fie gata acum când termenul de execuție a devenit deja dublu față de cel promis inițial. Și m-am dus. N-o să comentez absolut nimic, vă las pe voi să apreciați investiția.

Mai avem de parcurs din acest mandat, teoretic, 15 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 42 times, 1 visits today)
Sorin

Pe căldurile astea să vezi că scrie „Scăldatul interzis” în orașul cu cea mai mică suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor, de dragul montării unor instalații pe care niște pițipoance le-au văzut la Dubai în vacanțele sponsorizate de aleșii noștri și au vrut și ele așa ceva în București, pe banii noștri… numai în România e posibil. Și în toată zona balcanică, evident.

Nina

Din păcate foarte puțini români înțeleg că toate astea sunt făcute din banii lor. Majoritatea se bucură și spun si prietenilor ”ai văzut ce frumos a făcut primarul?”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.