Jurnal de consilier local – săptămâna 193

Dacă săptămâna trecută vă spuneam că nu prea s-au întâmplat lucruri, săptămâna asta n-a fost nici măcar atât. Nicio ședință, ok, au fost câteva la școli, dar nemaifiind copiii la cursuri acestea sunt mai mult de ordin administrativ. Și parcă nu doar copiii au intrat în vacanță, ci toată lumea, că-i așa o liniște de zici că sigur urmează vreo furtună.

Apropo de furtună. Am intrat așadar în cea de-a doua lună de vară și chiar dacă în continuare ne topim de căldură, am avut săptămâna asta și câteva ploi, care au fost mai mult furtuni, dar să nu ne pierdem în detalii. Vă spuneam acum câteva jurnale că unul dintre motivele pentru care mi-am dorit eu acum 4 ani să fiu consilier local, a fost să reușim cumva să avem stații decente de autobuz pe bulevardul Industriilor. Știți povestea, am făcut și semnat împreună și o petiție, cert e că acum, spre sfârșitul mandatului, se lucrează de zor la stațiile astea. S-au construit/amenajat deja vreo 3, după care a venit ploaia furtunăă de săptămâna asta. Și toată stația, adică locul în care efectiv autobuzele opresc pentru a se putea urca oamenii, a fost inundată.

Apa care altă dată se ducea la marginea străzii și de acolo se scurgea către canalizări, acum a rămas blocată în curbura stației și aia a fost. Nu aveai cum să mai aștepți autobuzul pe trotuarul/bordura amenajată, că te-ar fi făcut ”omul ploii” primul autobuz care ar fi oprit în dreptul tău.

Ok, atât s-a putut, poate nu s-au gândit că va ploua vreodată pe Industriilor, poate au făcut intenționat să vadă cum va arăta după o ploaie, nu știm și nici nu vom afla, important e că plângerile oamenilor au avut efect (întotdeauna au, cu cat mai multe cu atât mai bine) și acum, ați ghicit, au spart din nou strada și se lucrează la amenajarea scurgerilor care ar trebui să prevină astfel de fenomene pe viitor. Cum ar fi fost ca din prima un proiectant să fi făcut toată lucrarea asta corect? Mai ieftin si mai eficient, bineînțeles. Dar nu suntem acolo în Sectorul 3 și nici nu vom fi în următorii 4 ani.

Mai avem de parcurs din acest mandat, teoretic, 16 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 20 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.