Jurnal de consilier local – săptămâna 196

Pentru mine e weekendul de dinainte de vacanță (da, aia de 5 zile) și sunt foarte multe de făcut. Prin casă, pe afară, prin dulapuri, prin frigidere, unde mai pui că au început și Jocurile Olimpice și cine mă cunoaște știe că îmi place sportul foarte mult, mai ales când îl practică altcineva.  Oricum, hai România!

Se încheie astăzi o săptămână grea. Cu vești nefericite despre oameni care ar fi putut fi, dar nu mai sunt, zile de lucru pline și când spun asta mă refer la faptul că ne-am întors în fiecare zi de la serviciu cu pachetul de mâncare neatins și cu cafeaua băută doar jumătate. Dar așa e mereu înainte de concediu, ne-am obișnuit. Dar hai să încercăm să o luăm pe zile, să vedem ce iese.

Luni – Am avut ședință la comisia pentru protecție socială. A fost online și oarecum scurtă, dacă nu luăm în calcul faptul că aplicația pe care se desfășoară ședințele astea uneori ne joacă feste și ba nu putem intra, ba nu ne auzim, ba nu-i auzim pe ceilalți. În fine, până la urmă ne-am auzit și toate cele  3 proiecte pe care le-am avut de discutat au primit avize favorabile.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 196

Jurnal de consilier local – săptămâna 195

Hai că dacă am suportat căldura până azi, de acum ne va fi mai ușor. Așa spun meteorologii și eu îi cred pentru că am nevoie de genul acesta de încurajări, pentru că sunt un om care nu se înțelege deloc cu căldura. Eu nu suport soarele nici pe malul mării, cu atât mai puțin la oraș în zile lucrătoare. Dar la mare tot mă duc, doar că peste vreo două săptămâni când vine și la noi concediul. Până atunci suntem aici și dacă am trecut săptămâna asta peste incendiile din IOR (mi se pare incredibil cum ne-am obișnuit cu ele și cum le tratăm ca pe ceva recurent) și peste scandalul făcut de Șoșoacă în Parlamentul European, vă anunț că la Sectorul 3 vom avea ședință de CL săptămâna viitoare, iar în convocatorul primit avem 55 de proiecte.

De când am primit convocatorul tot citesc din ele. Avem de toate, de la aprobări de credite, la rectificări bugetare, de la bani pentru biserici la modificări în organigrama primăriei, de la numiri de administratori în societățile primăriei, la prelungiri de contracte de execuție pe care le avem cu societățile primăriei. Avem mutarea primăriei si a DGASPC-ului și a Direcției de Evidență a Persoanelor în Hala Laminorul. Vă reamintesc că sediul Poliției Locale Sector 3 este deja acolo.

Revine pe Ordinea de zi transformarea parcului Pantelimon în parc tematic, au terminat cu Aqua Parcul (not) și acum vor să aducă și tiribombe de 58.783.035 lei. Vor să atribuie contractul către Algorithm Construcții, cei care aveau în administrare parcul si pana acum și n-am schimbat un leagăn în tot acest timp. Nu vă mai zic că n-au terminat aqua parc-ul promis de aproape un deceniu, că v-ați dat și voi seama de asta.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 195

Jurnal de consilier local – săptămâna 194

Despre ce altceva credeți că puteam vorbi astăzi dacă nu despre căldură? A fost rău săptămâna asta, va fi și mai rău zilele viitoare. Cu toate astea, am avut mai multe drumuri de făcut pe jos sau cu bicicleta ca în nicio altă săptămână din anul acesta. Dar nu mă plâng, eu am ales să fac asta, trăiască SPF-ul.

Nici acum n-am avut ședință (da, chiar așa, pe cine mai interesează acum ședințele?), dar aș fi apreciat mult fix acum niște măsuri de combatere a efectelor caniculei, cum ar fi fost niște cișmele global tap pe care am reușit să le bugetăm în 2021, dar care nu s-au realizat nici azi. Apropo de asta, uite ce scriam atunci în jurnalul de atunci, cel cu numărul 33.

Dar n-am ce spune, în Parcul Teilor, cel de pe Brățării, există o țâșnitoare care merge continuu (s-a stricat robinetul acela fragil), vă arăt și vă povestesc imediat și cum de am ajuns acolo pe caniculă.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 194

Jurnal de consilier local – săptămâna 193

Dacă săptămâna trecută vă spuneam că nu prea s-au întâmplat lucruri, săptămâna asta n-a fost nici măcar atât. Nicio ședință, ok, au fost câteva la școli, dar nemaifiind copiii la cursuri acestea sunt mai mult de ordin administrativ. Și parcă nu doar copiii au intrat în vacanță, ci toată lumea, că-i așa o liniște de zici că sigur urmează vreo furtună.

Apropo de furtună. Am intrat așadar în cea de-a doua lună de vară și chiar dacă în continuare ne topim de căldură, am avut săptămâna asta și câteva ploi, care au fost mai mult furtuni, dar să nu ne pierdem în detalii. Vă spuneam acum câteva jurnale că unul dintre motivele pentru care mi-am dorit eu acum 4 ani să fiu consilier local, a fost să reușim cumva să avem stații decente de autobuz pe bulevardul Industriilor. Știți povestea, am făcut și semnat împreună și o petiție, cert e că acum, spre sfârșitul mandatului, se lucrează de zor la stațiile astea. S-au construit/amenajat deja vreo 3, după care a venit ploaia furtunăă de săptămâna asta. Și toată stația, adică locul în care efectiv autobuzele opresc pentru a se putea urca oamenii, a fost inundată.

Apa care altă dată se ducea la marginea străzii și de acolo se scurgea către canalizări, acum a rămas blocată în curbura stației și aia a fost. Nu aveai cum să mai aștepți autobuzul pe trotuarul/bordura amenajată, că te-ar fi făcut ”omul ploii” primul autobuz care ar fi oprit în dreptul tău.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 193