Jurnal de consilier local – săptămâna 191

Da, da, știu că toată lumea e cu energia jos de la atâta căldură, dar cei mai mulți dintre noi nu suntem încă în vacanța aia la care visăm tot anul și trece în 7 zile. S-a încheiat o săptămână plină și o să facem o recapitulare pe scurt:

Luni – Am fost la festivitatea de absolvire a facultății cu fetele mele. A fost emoționat? A fost. S-au spus cuvinte frumoase? S-au spus. Am plâns? Aproape. În rest nu vreau să-mi aduc aminte ce am făcut, dar știu sigur că am avut proiecte de citit pentru ședința de CL de miercuri și am primit răspunsuri la câteva dintre întrebările adresate de colegi. Pe care le-am citit, desigur.

Marți – Dimineață am primit o suplimentare la Ordinea de Zi pentru ședința din 19.06, iar câteva ore mai târziu a fost ședința Comisiei de buget, unde s-au discutat atât proiectele inițiale cât și cele de pe OZ Suplimentară.

Miercuri – A fost ziua ședinței. S-au aprobat toate proiectele de pe OZ si parte din cele de pe suplimentară. Pentru această ședință am avut,  după o perioadă foarte lungă, acces la lista de investiții a Primăriei Sector 3. Efectiv, nu vreți să știți ce este acolo. sau ce este și acolo. În condițiile în care părinții se plâng că nu-i suficientă hârtie igienică în toaletele școlilor, noi ne-am propus să cumpărăm sisteme de sonorizare pentru școli de 70.000 euro (și ăsta nu-i cel mai scump) sau cumpărarea de calandre (nici eu n-am știut ce înseamnă, m-a lămurit dex-ul) pentru grădinițe la prețuri care ajung și la 80.000 euro, practic de 10 ori mai scump decât piața. Nu mai insist, în ședință am întrebat și de ce vor să cumpere pentru 60 de școli programe de contabilitate de 200.000 lei fiecare (înmulțiți voi cu 60) dar nu ne-a răspuns nimeni. Prin comparație, noi la firmă plătim anual maxim 200 euro pentru abonament premium cu soft de producție, gestiune și contabilitate.  Avem mentenanță inclusă în abonament și îmbunătățiri și adaptări permanente la cerințele legislative. Dar primăria vrea să cumpere pentru școli, care au o contabilitate infinit mai simplă, softuri de mii de euro care anul viitor vor trebui îmbunătățite, având în vedere stabilitatea legislației fiscale de la noi. În tot timpul ăsta, copiii aduc, vând și consumă substanțe ilegale în școli și părinții celor care sunt prinși făcând asta fac memorii la inspectorate să ceară media 10 la purtare pentru copiii lor. Pentru a adresa problemele astea, pentru programe de educație și prevenție a consumului de droguri primăria nu are bani. Ei cumpără microfoane.

Joi – Au fost ședințe în mai multe CA-uri de școli. Se încheie medii, se aprobă concedii și angajări noi, se vorbește despre transferuri dar și de problema cea mai stringentă, lipsa spațiului. Anul viitor mai multe școli din sector vor învăța în 3 schimburi. Cu șantiere în școli sau în apropierea lor. Dar am simțit puțin și bucuria vacanței. Copii abia au așteptat vara, sunt obosiți și se bucură sincer că scapă de școală măcar 2 luni. Vacanță plăcută, dragi copii!

Vineri – suntem în plin proces de alegeri interne în USR. Se schimbă Președintele, se alege un nou Birou Național și săptămâna viitoare avem Congres. Ieri și azi au fost și la noi în filială dezbateri/discuții pentru a putea alege informat cei 21 de delegați care vor reprezenta Filiala Sector 3 la Congres. Mie îmi place foarte mult să mă întâlnesc cu colegii, să-i ascult, să facem schimb de idei și să învățăm unii de la alții. Știu că pare clișeic, dar eu de la fiecare întâlnire plec cu ceva, și nu mă refer la pixuri sau agende. :)) Cu idei noi, cu motivație în plus, cu dorința de a reprezenta corect toate speranțele pe care ni le punem unii în alții. Am niste colegi minunați. Nu perfecți, nimeni nu-i așa, nu Albe ca Zăpezi, oameni. Cu defecte și calități, dar cu intenții bune și , sper eu, bună credință.

Sâmbătă – După o zi în care efectiv m-am topit de cald, seara România a pierdut cu 2-0 în fața Belgiei în cel de-al doilea meci jucat în grupa E din cadrul Campionatului European de Fotbal din Germania. Am fost tristă? Am fost. Cred că vom trece de grupe? Cred. Sper să câștigăm și primul meci din optimi? Sper.

Duminică – Azi am ascultat o dezbatere între candidații la președinția USR. Nu pot spune că m-a convins acum vreunul dintre ei să-i dau votul. Mi-au re-confirmat, în schimb, fiecare, impresia pe care o aveam deja formată despre ei. Tot săptămâna viitoare toți membri USR vor alege președintele partidului prin vot. Da, în două tururi dacă va fi nevoie. Succes tuturor candidaților!

Mai avem de parcurs din acest mandat, teoretic, 18 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 21 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.