Jurnal de consilier local – săptămâna 190

Au fost alegerile, au trecut alegerile, avem o lista nouă de consilieri care își vor prelua mandatul la sfârșitul lui octombrie, dacă nu mai intervine nimic până atunci. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care ne-au votat precum și celor care nu ne-au votat, și celor care au ajuns să ne cunoască și să aibă încredere că facem cu bună credință tot ce facem, și celor care ne-au arătat că mai e mult de lucru până devenim partidul reformator de care România are nevoie. Lucrăm la asta, nu e ușor!

Între timp noi la Sectorul 3 avem săptămâna viitoare (19.06.2024, ora 11:00) ședință ordinară cu 4 puncte pe OZ după cum urmează:

  1. Vor fi 4 numiri de consilieri locali în CA-urile a patru unități de învățământ din sector. Cam târziu, dacă ne gândim că locurile au rămas vacante de la sfârșitul lui februarie, dar mai bine mai târziu decât niciodată.
  2. Rectificare de buget. Nu trece o lună fără rectificare de buget la Sectorul 3. Acum cresc și veniturile si cheltuielile cu 5 milioane de lei, iar bugetul total ajunge și mai aproapae de 3 miliarde, adică venituri 2.981.085.300 lei și cheltuieli 2.993.085.300 lei. Da, știm și noi că în contabilitate veniturile trebuie să fie egale cu cheltuielile, la Sectorul 3 nu ne dă cheia asta, exact așa cum nu dau cheile la procesele verbale din secțiile de vot. După părerea mea am ajuns în țara asta la un grad de toleranță și nepăsare care n-are cum să ne mai treacă. Mergem înainte! Stați că n-am terminat cu bugetul, știți cât este bugetul de investiții la Sectorul 3? 4.781.112.930 lei. Reiau că poate n-ați înțeles. Avem un buget de 3 miliarde pentru tot ce e necesar în sector, tot, da? Învățământ, curățenie, ordine publică, asistență socială, protecția mediului, datorii, etc. din banii ăștia o parte ar trebui să meargă la investiții. Suma pe care noi o alocăm investițiilor e de 4,7 miliarde. Adica 160% din buget noi trimitem la investiții. O să ziceți că-i foarte bine, să se facă investiții cu orice preț. Doar că noi real nu putem face asta. Oamenii din sectorul acesta mai trebuie să și trăiască, așa că pentru investițiile astea din pix (real nu mare lucru se lucrează în momentul ăsta), vom crește datoria, adică ne vom împrumuta pe banii generațiilor următoare. Și împrumutul îl vom face în 3, 2, 1…
  3. Aprobare împrumut nou de 500.000.000 lei, pe 15 ani. Aia zic.
  4. Atribuire contract cadru către societatea Algorithm Construcții în valoare de 3,2 milioane lei pentru Servicii de eliminare a deșeurilor urbane solide. Da, nimeni altcineva n-ar putea să se ocupe de asta, decât firma care are în prezent un capital social  cu care nici măcar ea nu ține pasul. Să vă explic. În simulacrul ăsta de oferta trimisa de Alg. Construcții pentru a câștiga acest contract, ei zic că au un capital social de 425.400.000 lei. Încă n-au reușit să numere restul de bani până la 599.545.000 lei, cât e, de fapt, capitalul lor social în prezent. În ultima ședință de CL nu s-a reușit majorarea cu încă 150 milioane lei aport în numerar din partea Sectorului 3, că altfel suma ar fi fost și mai mare. Mult mai mare. Dar nu e timpul pierdut, urmează încă 4 ani de mandat Negoiță.

Continue reading Jurnal de consilier local – săptămâna 190