Jurnal de consilier local – săptămâna 177

Vă spuneam săptămâna trecută că urmează o ședință de CL cu 97 de proiecte. A fost.

Între proiectele acestea toate am avut și rectificare de buget și pentru că în continuare sunt foarte mulți bani la borduri, garduri și pavele, colegi mei au încercat să mute prin amendamente niște sume mici în alte locuri, acolo unde banii ăia chiar ar fi contat.

Hai să vi le spun și să le explic:

  1.  Sistem informatic de monitorizare a investițiilor publice din Sectorul 3 

Avem în sector investiții începute fără număr. Și când zic fără număr, nu exagerez, nimeni nu știe numărul lor, pentru că direcția de investiții a zis că nu are timp să le țină socoteala sau să le facă totalul indicatorilor economici. Știu că vi se pare imposibil, dar așa e. Vrem să facem totul, începem câteva și nu terminăm nimic ar putea fi brand de sector. Acum, pentru că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, oamenii sunt depășiți și suntem cea digitalizată primărie, colega mea Mihaela Văcaru a propus să bugetăm un sistem informatic de monitorizare a investițiilor publice din S3 care, după părerea mea, ar fi ajutat în primul rând oamenii care administrează proiectele. După calculele noastre suntem cu investițiile începute la peste 3 miliarde de lei și suma propusă pentru acest sistem a fost 100.000 lei. Nop, nu se poate, nu s-a aprobat.

2. Premierea olimpicilor naționali din 2023 și a cadrelor didactice care au pregătit elevii olimpici naționali și internaționali care au obținut premii și medalii în 2023.

Acum o lună a venit într-o ședință de CL tatăl unui copil olimpic național în 2023 care ne-a atras atenția că Primăria Sector 3 a premiat anul trecut olimpicii internaționali din sector. Nu și pe cei naționali. nu și pe profesorii dedicați care lucrează cu acești copii. De anul acesta avem un HCL aprobat de premiere a olimpicilor internaționali si naționali. Mai rămâne să le dăm premiile pe anul trecut olimpicilor naționali și să amendăm din nou HCL-ul aprobat, pentru a putea premia și profesorii lor. Pentru că este o foarte mare diferență între un profesor care le spune copiilor să citească lecția din manual și altul care petrece ore bune din timpul său liber împreună cu  elevii lui, pentru ca aceștia din urmă să ajungă la performanțe naționale și internaționale, cu care, desigur, ne mândrim cu toții. 1 milion de lei a fost suma totală propusă pentru aceste premieri, dar nu a fost aprobată.
      3. Igienizarea și modernizarea locurilor de joacă din Sectorul 3
Ați văzut vreodată pe cineva igienizând locurile de joacă?  Săptămâna asta colegul meu Andrei Stan m-a invitat să mergem în weekend să serbăm majoratul unui loc de joacă din sector. Împlinește 18 ani, dar arată mult mai bătrân. Știu că ne lăudăm cu locuri noi de joacă, dar e ca la o casă, nu-i suficient să-ți cumperi bucătărie, trebuie s-o și cureți temeinic dacă vrei să fie toată lumea bine. Banii nu au fost aprobați, dar colegul meu a pornit o petiție privind igienizarea și modernizarea locurilor de joacă din S3, puteți susține inițiativa lui semnând aici. 3 milioane de lei ar fi fost suficient pentru aceste acțiuni de curățare profesională a locurilor de joacă, de schimbare a celor defecte și montarea de echipamente pentru persoanele cu dizabilități acolo unde spațiul o permite.
      4. Parcări securizate pentru biciclete.

Un proiect de la bugetrea participativă din anii trecuți presupunea instalarea unor parcări securizate pentru biciclete în apropierea zonelor aglomerate de blocuri sau în apropierea stațiilor de metrou. Deocamdată avem în sector instalate două astfel de parcări. Datorită tenacității cu care colegul meu Eugen Matei a muncit pentru proiectul ăsta, avem una la Dristor și una în apropierea școlii 195.  Am fi vrut să urmeze multe altele. Să nu fii nevoit să-ți urci bicicleta la etajul 6 de câte ori alegi să parcurgi cu ea drumurile pe care le ai de făcut, ar fi excelent! Mai lăsăm mașina și mai detensionăm traficul. Nu, nu s-au aprobat.

Mai sunt 12 săptămâni până la alegeri. Vă rog din suflet să nu mai ziceți că toți politicienii sunt hoți și dezinteresați de problemele comunității. Încercați să vă informați cât se poate de bine înainte de vot! Urmează perioada de strângere de semnături, o să scriu mâine mai mult despre asta. Stați aproape că acum chiar vă puteți implica ușor în procesul încă democratic al alegerilor!

Mai avem de parcurs 32 de săptămâni. Să fim bine.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.