Jurnal de consilier local – săptămâna 91

Vă spun sincer că îmi este foarte greu să scriu pe căldura asta. E cald afara, e cald în casă, e inconfortabil până și la aer condiționat. Așa că am să înțeleg dacă nimeni nu va citi rândurile astea, nu-i azi vremea lor, dar poate că va fi cândva, așa că hai să scriem:

Luni – Încă vacanță azi pentru noi, ne punem gândurile în ordine și ne pregătim pentru pentru o altă jumătate de vară fierbinte. Pentru că în ședința trecută nu a trecut HCL-ul cu fundamentarea dării în concesiune a Halei Laminorul, am primit de la primărie invitație de a ne întâlni cu cei care au elaborat studiul, pentru a mai clarifica din întrebări.

Marți – Azi am citit din nou (de data asta cu pixul și caietul în mână) întregul studiu și alte câteva (7) contracte, opinii și HCL -uri legate de proiectul Laminor, pentru a înțelege cât de cât unde suntem și spre ce ce ne îndreptăm cu proiectul ăsta. Când am terminat, luminile în casă erau stinse de mult.

Miercuri – Și dacă tot am citit hai să vă și spun o parte din poveste pe care se bate șaua mai puțin. De exemplu, faptul că atunci când zice hala Laminorul primăria nu se referă doar la Hala pe care o știm toți la capăt la Republica, ci la nu mai puțin de 9 proprietăți, care conțin terenuri și construcții care împreună formează 13 ha (130.000 mp). Dar asta cred că v-am mai spus. Aceste 13 ha sunt acum în proprietatea a două societăți ale primăriei, (Algorithm Construcții și Smart City), cumpărate toate de la o altă societate a primăriei (Administrare Active), iar mare parte din ele sunt încă neplătite, în sensul că sunt cumpărate cu plata în rate lunare pe o perioadă de 49 de ani. Istoria acestor terenuri conține multe alte firme care le-au deținut, ba doar clădirile, ba doar terenurile pe care sunt clădirile și tot așa. Nu vreți să știți. Dar probabil vreți să știți ce propune consultantul. Propune un mall. E drept că nu depinde de el, practic el propune concesionarea și face calculele pentru investiții viitoare și recuperarea lor (doar a investițiilor concesionarului) din exploatarea locului aproape ca în cazul unui mall. De investițiile plătite până acum de cetățeni nu se vorbește în studiu și când au fost întrebați, oamenii care l-au făcut au spus că ei au făcut doar ce li s-a solicitat.

Joi – Azi am primit convocatorul pentru o nouă ședință de CL în 27.07.2022. Pe ordinea de zi sunt 19 proiecte, printre care, ați ghicit, și studiul de fundamentare de care vă spuneam mai sus. Nouă studiul ăsta ne vine la aprobat la pachet cu asocierea dintre firmele care dețin acolo terenuri și desemnarea președintelui de la Alg. Construcții, să negocieze cu eventualii investitori interesați.

Vineri – printre multele bazaconii care sunt de data asta pe ordinea de zi, regăsim și Bulevardul Unirii- Piața Alba Iulia pietonal, un credit de 294 milioane lei, modificarea perioadei de grație aferenta perioadei de recuperare a contribuției proprii a asociațiilor de proprietari la reabilitarea blocurilor (de la 6 ani la 9 ani și șase luni, no comment), renunțarea la necesitatea de a aproba CL contractele mai mari de 100.000 euro încheiate de societățile primăriei cu terți…

Și dacă asta nu vi se pare suficient, mai avem și numirea unui consilier local ca reprezentat în AGA societăților primăriei, ca noi, ceilalți, să nu mai aflăm chiar nimic din ceea ce se întâmplă în societățile astea. Eu nu-s jurist și îmi dau seama că nu înțeleg multe lucruri, așa că dacă voi aveți răspunsul, vă rog să mă lămuriți:

  1. La una din societăți e acționar 100% Consiliul Local, aici vom numi un consilier sa reprezinte consiliul, întrebarea este împreună cu cine va face omul ăsta parte din AGA?
  2. La celelalte societăți vor să numim 2 consilieri, unul reprezentant al Sectorului 3 și unul reprezentant in AGA al unei societăți a S3 care deține și ea ceva părți sociale, puține, infime. Cum se vor lua hotărârile acolo?

Sâmbătă – A fost înfiorător de cald, dar am avut ocazia să merg la o universitate și să observ vreme de câteva zeci de minute, tineri care, după ce au trecut de admitere, completau acum și depuneau foile definitive de înscriere la studiile pe care au ales să le urmeze. cu o emoție pe care doar dacă o trăiești probabil o poți descrie. Dar să vezi tineri fericiți, vă spun, pe mine m-a făcut  să pot apoi traversa Bucureștiul cu zâmbetul pe buze. Ziua. La amiază.

Duminică – Gata, energia mea a fost valabila doar ieri, azi sunt, nici nu știu cum să spun, leșinată. Vreau să vină toamna, să bată vântul, să plouă, să orice, numai să dispară canicula asta. Eu știam că după concediu e greu, dar nici chiar așa. Voiam să ies cu bicicleta azi, dar nop, n-am s-o fac. Mai bine mai beau o cană cu apă. Și să mă gândesc, cum naiba nu putem noi alege un om responsabil să conducă sectorul…

Mai avem de parcurs 117 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 52 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.