Una din fetele mele a plecat în oraș acum de dimineață și mă întreba dacă să mai ia la ea abonamentul STB. 🙁 Ia-l, i-am spus, doar că n-am nicio speranță că îl va folosi, deși primarul aseară zicea că aveam două depouri (Colentina și Titan) care funcționau în integralitate. Sunt acolo probabil oameni care înțeleg că astăzi drepturile nu ți le mai câștigi cu forța, ci convingând cealaltă parte că ai dreptate și căutând și găsind împreună soluții.
Nu știu cum sunteți voi, dar eu am impresia că anul ăsta nu a început chiar cu dreptul. Oamenii sunt obosiți când după doi ani de pandemie nu vedem încă luminița de la capătul tunelului, ba din contră, orizontul e destul de întunecat și acum nu vorbesc doar de pandemie. Cu toate astea, fiecare încearcă să-și facă treaba și să continue să-și facă datoria (mai puțin liderii de sindicat din STB). Hai să vedem cum a fost săptămâna asta.
Luni – am fost împreună cu câțiva colegi la o întâlnire cu conducerea Direcției de Salubritate, cu directorii diferitelor servicii și am încercat să discutăm atât modul în care trebuie să funcționeze Direcția cât și nevoile pe care le au, multe din ele trecute în lista de investiții de anul acesta. Am discutat și despre campania de conștientizare, despre cum oamenii nu știu încă ce se dorește de la ei. Cum să colectăm, unde să ducem deșeurile, se iau ele separat sau nu? Ce înseamnă reciclabil scris mare pe clopotele din sector? Cum știm că mașina care trece ia fracția uscată sau umedă? Unde punem/ducem sticla? Multe întrebări, puține răspunsuri. Partea bună este că vom începe anul ăsta un program pilot de colectare pe mai multe fracții într-o zonă din sector. Și tot veste bună e faptul că vom putea aplica să luam prin PNRR insule de colectare separată și poate să amenajăm măcar doua zone de colectare cu aport voluntar. Asta o știu eu de la cursul de management al deșeurilor, cei de la direcția de salubritate nu păreau că știu că pot accesa fondurile astea.