Trei zile!!!
Am ajuns pe ultima sută de metri cu prezentarea, dar și cu votarea proiectelor. A fost un proces destul de greoi, recunosc, dar platforma a suferit modificări și e din ce în ce mai prietenoasă, să sperăm că anul viitor va merge brici.
Vă reamintesc că am scris aici prezentarea proiectelor de la categoriile infrastructură stradală, amenajare spații verzi și mobilitate iar aici pe scurt despre proiectele de la educație și cultură.
Continuăm cu ultimele trei categorii, sunt proiecte extrem de atractive și numai bune de pus în practică:
8. Categorie: digitalizare
8.1.Primărie 100% digitală – doar hârtii în format electronic – doar semnături electronice calificate – platforma electronică de management al documentelor – plata taxelor si impozitelor doar online sau la stațiile de plata – task-uri repetitive pe calculator realizate automat – program cu publicul 24/24 cu ajutorul unui chatbot online cu inteligenta artificiala – punerea la dispoziție, de către Primăria Sector 3, cu titlu gratuit, cetățenilor Sectorului 3, a semnăturilor electronice calificate pentru a trimite cereri in format electronic. Toți angajații Primăriei Sector 3 trebuie sa aibă și să folosească semnături electronice calificate. Integrarea unei platforme electronice de management al documentelor, astfel încât angajații Primăriei Sector 3 să nu mai fie nevoiți să plimbe documente. Eliminarea casieriilor. Task-urile repetitive de pe calculator să fie realizate automat cu ajutorul RPA (Robot Process Automation). (proiectul are acum 56 voturi)
8.2 Consultantul online al cetățenilor S3 – Avantajele pe care consultantul online le aduce cetățenilor: Disponibilitate 24/24h – Indiferent de oră, de zi sau de program, consultantul online poate răspunde oricăror solicitări. Mai exact, este disponibil atât noaptea, în weekend, în timpul sărbătorilor legale, cât și în zilele în care condițiile meteo nu sunt favorabile; Posibilități variate de interacțiune – mail, chat, telefon, mesaj Facebook, Whatsapp, dictare vocală pentru persoanele cu handicap, fără a fi nevoie sa se instaleze vreun software special; Cetățenii Sectorului 3 au posibilitatea de a oferi feedback persoanei cu care intră în contact. Acest lucru poate reprezenta un rezultat important pe bază căruia Primăria își poate îmbunătăți serviciile; Conversațiile inițiate de cetățeni pot fi continuate din punctul în care s-au încheiat, pe mai multe dispozitive. Pe scurt, consultantul online are capacitatea de a păstra istoricul complet al discuțiilor anterioare; Tehnologie ce poate fi implementată pe mai multe dispozitive: mijloace de transport, primărie, centre comerciale. Cetățenii Sectorului 3 pot afla răspunsurile de care au nevoie fără a fi nevoiți să contacteze o persoană din interiorul Primăriei și fără să aștepte ore sau zile pentru a primi un răspuns din cauza faptului că angajații se află în afara programului de lucru. (proiectul are acum 19 voturi)
8.3. SMART SCHOOL – Investind în viitor – În contextul pandemiei, nevoia de a face școala mai atractivă și mai eficientă pentru copii a devenit și mai pregnantă. Astfel, a apărut ideea acestui proiect. Proiectul urmărește dotarea Școlii Gimnaziale Nr. 88 cu tehnica necesară inovării educației. Punctul de pornire va fi implementarea unui sistem informatic la nivel de școală, dotarea fiecărei săli de clasă cu laptopuri performante, table interactive și sistem audio performant, pentru a veni în sprijinul eficientizării actului didactic. Beneficiarii principali ai proiectului vor fi cei aproximativ 1200 de elevi actuali și viitorii elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 88, întreg corpul profesoral, dar și comunitatea, prin pregătirea viitorilor adulți care vor fi capabili să trateze cu responsabilitate calitatea de cetățean al comunității. Principalele beneficii ale implementării acestui proiect prin obiectivele urmărite sunt: scăderea absenteismului; creșterea performanțelor școlare ale elevilor; îmbunătățirea rezultatelor școlare; eficientizarea procesului de predare-învățare-evaluare; specializarea resursei umane implicate în mod direct în actul educațional; sporirea interesului elevilor pentru activitățile de învățare; eficientizarea comunicării școală-elev-familie; stimularea creativității și a imaginației. (proiectul are acum 240 voturi)
9. Categorie: Sport
9.1. Acoperire terenuri tenis+instalare anexe(vestiare, recepție) din parc Titanii pentru a putea fi folosite si in sezonul rece – Comunitatea poate atrage si susține o asemenea investiție din mediul privat pt acoperirea și întreținerea acestor structuri peste terenurile din Parcul Titanii, având experiență în dezvoltarea juniorilor, sportivilor de competiție și agrement. Investiția ar consta în, pentru 2 sau 3 terenuri, ridicarea unor structuri ușoare pe aluminiu sau lemn, acoperite cu prelata si cu laterale glisante pt ventilarea pe timp de vara, crearea unor spații pt vestiare, toalete, recepție. Practic dezvoltarea spațiului la nivel de baza sportivă utilizabila pe întreaga perioadă a anului. Schimbarea suprafeței de joc într-o suprafață omologata ar fi cu siguranță o opțiune. Terenurile de tenis deja existente pot fi folosite in prezent pe o perioada redusă, din păcate sub potențialul lor maxim pt comunitate, nu se organizează competiții, cursuri de instruire, peretele de tenis de la terenuri nu este întreținut. (proiectul are acum 37 voturi)
9.2. Mișcare pentru imunizare – Aceste activități de inițiere în sport și nutriție, sunt benefice creșteri calității vieții, au o importanță deosebită în creșterea imunității, îmbunătățirea sănătății și a stării de bine a cetățeanului. Acțiunea primăriei în aceste tipuri de activități, duce la reducerea îmbolnăvirii cetățenilor, la reducerea vizitelor la medic ale cetățeanului, cât și inițiere a cetățeanului în a face sport și aș adăuga o alimentație corectă și sănătoasă. Zona de amplasament și desfășurare propusă e Parcul TITAN, zona satului Calul Titanilor. (proiectul are acum 13 voturi)
10. Categoria – Protecția mediului, protecția animalelor, ecologizare
10.1. Spații depozitare deșeuri menajere și reciclabile – Spații cu platforma turnata din ciment la fiecare scara a blocului, amenajate pe aproximativ 9 mp/scara din spațiul alocat grădinii din fața blocului. Acest spațiu să fie împrejmuit cu panouri decorative pentru mascarea pubelelor si ușa de acces cu cartela magnetica.
10.2. Mediu curat, cetățeni sănătoși! Curățarea străzilor cu aspiratoare urbane electrice.
[…] Cu bateriile încărcate m-am apucat din nou de prezentat proiecte, aveți aici categoriile digitalizare, sport și protecția mediului. Avem 3 proiecte la digitalizare, 3 la sport și 3 la mediu. Sper că nu mai trebuie să reiau […]
[…] bateriile încărcate m-am apucat din nou de prezentat proiecte, aveți aici categoriile digitalizare, sport și protecția mediului. Avem 3 proiecte la digitalizare, 3 la sport și 3 la mediu. Sper că nu mai trebuie să reiau […]
[…] bateriile încărcate m-am apucat din nou de prezentat proiecte, aveți aici categoriile digitalizare, sport și protecția mediului. Avem 3 proiecte la digitalizare, 3 la sport și 3 la mediu. Sper că nu mai trebuie să reiau […]