A fost ca o săptămână de vacanță, doar că n-a fost vacanță. Se simte că-i perioada concediilor, au început și Jocurile Olimpice, nu mai vrea nimeni din afara bulei să audă de politică. Dar asta nu înseamnă că noi ne oprim, mai degrabă aș spune că ne afundăm. În probleme, da. Săptămâna asta m-am simțit ca un computer la care nu lucrează nimeni. Nu abandonat, dar cumva în stand-by.
Luni – În afara de câteva ședințe interne, săptămâna asta activitatea a constat în analiza celor 30 de proiectele aflate de ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare. Și într-un schimb continuu de documente între noi și primărie, dar astea deja sunt obișnuință.
Marți – Din cele 30 de proiecte, 14 sunt la comisia de buget și 5 la comisia de învățământ, din care fac și eu parte, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să le citim și analizăm pe toate. Sunt câteva proiecte de pe ordinea de zi care cred că v-ar interesa și pe voi, de exemplu PUD-uri (plan urbanistic de detaliu) de la punctele patru, cinci, șapte și opt, stabilirea destinației alveolelor din parcarea de la Decebal sau rectificarea bugetară.
Miercuri – Si dacă tot vorbim despre proiecte, avem și două puncte unde solicităm (la primul) primăriei generale împuternicire pentru exproprieri pe Drumul între Tarlale pentru a putea lărgi șoseaua și construi pasaj peste calea ferată la Cățelu, dar nu știm deocamdată nici ce terenuri sunt vizate, nici cât ne-ar costa, ca să nu mai zic dacă avem banii necesari exproprierilor. La al doilea solicităm tot primăriei generale transmiterea în administrare a terenului din Calea Dudești 104-122, pentru lucrări de întreținere și modernizare. Nu știm încă dacă ni-l vor da, dar până la momentul acela terenul va fi sigur gata pavat pentru că primăria s-a apucat deja de treabă, doar că nu știm ce vrea să facă. Probabil până la ședință vom afla.
Joi – Tot pe ordinea de zi (știu că v-am înnebunit cu ea, dar asta-i treaba consilierilor) sunt patru proiecte (de la punctul 9 la 12 inclusiv) în care ni se cere votul pentru semnarea unor contracte cu agenți economici care susțin învățământul dual. De data asta avem operatori economici ca Hanul lui Manuc, Cora, Hanul Berarilor și Hotel Marriott, care își doresc să pregătească personal în domeniile, bucătar, ospătar și cofetar-patiser pe care apoi să-l angajeze în rețeaua proprie. Durata studiilor este de 3 ani și acestea constau în cursuri teoretice și multă practică, iar copiii sunt așteptați să se înscrie după terminarea clasei a opta, dar nu mai târziu de vârsta de 23 de ani cu condiția să nu fi fost după terminarea clasei a 8-a într-o formă de învățământ de stat. De asemenea, copiii sunt susținuți financiar pe durata studiilor prin acordarea de burse lunare (nu cine știe ce, dar e o bursă) și în multe cazuri decontarea transportului, o masă pe zi și bineînțeles echipament de lucru.
Vineri – S-a deschis Stagiunea Muzicală estivală în Sectorul 3, care înseamnă concerte în aer liber în weekend. Aveți aici detalii despre cine, unde, când. N-am ajuns la Vita-deVie, dar am înțeles că a fost fain. Am citit în schimb, în continuare proiectele de pe ordinea de zi.
Sâmbătă– De sâmbăta asta, în premieră, în Parcul Teilor de pe strada Brățării vor avea loc, de la ora 19.00 la ora 20.00, pe toata durata stagiunii (până în 18 septembrie 2021), concerte cu muzică de fanfară, susținute de Orchestra Angely`s, care se va prezenta în fața publicului cu programe variate, pentru toate vârstele. Am fost și noi ieri. A fost lume puțină, pentru că oamenii în cartier nu au știut de eveniment, dar cei care s-au aflat în parc chiar s-au bucurat de eveniment. Mi-a făcut plăcere să văd bicicliști, opriți din cursele lor, pentru o porție de muzică. Data viitoare vom fi mai mulți, pentru că deja s-a dus vestea că sâmbăta, cântă orchestra pe Brățării. 🙂
Duminică – azi din nou pe proiecte, dar diseară vreau să ajung în IOR, la concertul celor de la IRIS. Mai ales că urmează o săptămână extrem de grea cu ședințe, comisii și ședința ordinară de luna asta. Plus că vinerea viitoare plec în concediu 5 zile, așa că am de tras dublu.
Mai avem de parcurs 169 de săptămâni. Să fim bine!