Epilarea la bărbați – pro sau contra?

Țin minte că am citit acum câțiva ani un text scris de un bărbat care fusese la un salon de frumusețe pentru un epilat axilă și povestea experiența lui acolo. Am râs atunci foarte mult, probabil că undeva pe net mai există încă povestea, dacă aveți chef de o poție de bună dispoziție. Bărbatul din poveste nu era nici pe departe un metrosexual ( bărbat pasionat de moda, mai mult chiar decât pasionat, care se îngrijește îndeaproape de fiecare aspect al felului în care arată), ci doar un om normal preocupat de pilozitatea lui, care spera că epilatul cu ceară e o chestie ușoară, de fete, pe care o va suporta fără să clipească. N-a fost așa. Dacă găsesc textul vi-l las în comentarii că-i delicios.

M-am gândit atunci, mă gândesc și azi, ce opțiuni au ei, bărbații pentru a scăpa de părul de pe corp și cum ajung la concluzia că e necesară o astfel de procedură. Știu că nu toți au o pilozitate excesivă și nu toți se preocupă de ea, dar:

  • există bărbați cu o pilozitate normală, care nu-i deranjează nici pe ei nici pe apropiații lor, și care, în funcție de preferințe, includ sau nu în rutina lor zilnică eliminarea părului în exces. În zile noastre, foarte mulți se ajută de un aparat de acest fel, pentru confort, ușurința folosirii și nu în ultimul rând, excluderea oricărei forme de durere.
  • sunt apoi bărbații cu mult păr pe corp care se simt bine așa și pe care partenerele lor îi acceptă sau chiar îi plac așa cum i-a lăsat mama natură.
  • și ultimii, dar nu cei din urmă, sunt bărbații cu pilozitate medie sau mare, pe care părul în exces îi deranjează și care caută soluții pentru a scăpa de el. Fie aleg tratamentele cu laser pentru eliminarea firelor de păr, fie folosesc acasă, chiar și sub duș, un aparat mai performant în genul acesta, care le face epilarea rapidă și ușoară, fie aleg varianta de epilat cu ceară. Personal nu cunosc niciun bărbat care să fi ales această ultimă variantă, dar știu că ei există și suferă la frumusețe.

Lucrurile au evoluat cumva, sunt altfel azi față de acum 40 de ani, deși îndepartarea părului, chiar și la bărbați, este o practica ce datează de multe sute de ani si are la bază motive ce țin de modă,  religie, practici sexuale, tradiție, discomfort și nu în ultimul rând de preferința personală. Epilarea totală sau parțială a unor zone ale corpului face parte din multe culturi și societați, iar în epoca modernă poate fi chiar un indiciu al îngrijirii și igienei. Cel puțin epilarea parțiala este necesara ca pregatire pentru purtarea unui costum de baie, de exemplu. Pe masură ce bărbații au început să frecventeze saloanele de cosmetică și îngrijirea masculină nu mai este un subiect evitat, epilarea la barbați a devenit un lucru obișnuit.

Acum, ce voiam eu să știu e următorul lucru: voi fetelor, care aveți alături un bărbat care se epilează total sau nu, dar care are o pilozitate peste limită, preferați să-l vedeți și simțiți așa cum l-a lăsat natura, simțiți nevoia să-i cereți să se epileze sau o face el de la sine simțire, așa cum ne epilam noi picioarele fără să ne-o ceară cineva?

(Visited 1,348 times, 1 visits today)
K-Othrine Profi EC 250

Eu sunt de acord si cu barbatii care se epileaza si cu cei care nu. Cred ca daca pilozitatea este iesita din comun, nu strica putina ingrijire. Cred ca, de fapt, singurul lucru care chiar conteaza este sa fii ingrijit.

Enache Alexandra

La noi e o intorsatura grozava: el foloseste depilatorul, eu aparatul clasic de ras. El are par doar pe extremitati si evident, fata. Si daca-i mai apar 2-3 firisoare prin anumite zone unde e fin ca un bebelus, imediat le smulge. Eu nu am curajul asta, dar pe-o parte sunt si norocoasa ca am par blond si epilarea e o chestie pe care o practic de obicei o data la cateva luni(depinde de zona).

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.