Nu-i gospodină pe lumea asta care să nu se întrebe din când în când: ce să mai gătesc eu azi? Secretul, să nu ajungi niciodată în situația asta, este să-ți pui în weekend întrebarea: Ce vrem să mâncăm săptămâna viitoare? În felul ăsta, cu un plan pe termen mediu, nu vei rămâne descoperită în nicio zi și, desigur, știindu-te cu backup-ul asigurat, poți visa și găti și alte feluri de mâncare, după pofta momentului.
Când sunt șefă în bucătărie (și sunt rar, trebuie să recunosc) îmi fac întotdeauna un meniu săptămânal. În primul rând îmi întreb fetele ce pofte au. Eu le cam știu preferințele, dar e bine întotdeauna să-ți și întrebi copiii, astfel simt și ei că au contribuit cu ceva la meniul vostru săptămânal și poate nu doresc nici ei în fiecare săptămână aceleași feluri de mâncare. Apoi îl întreb pe Sorin, care de obicei mănâncă orice numai să aibă carne. La el cu deserturile e mai grav, că nu pot lipsi nicicum, e mai rău ca un copil în privința asta.
Cu toate datele adunate, începi și pui meniul pe hârtie, sau îl scrii direct pe o tablă în bucătărie. Asta-i noul meu hobby, să măzgălesc tabla din bucătărie. Nu vă voi spune ce mâncăm la micul dejun, aici e super-simplu, dacă ai în casă lapte, cereale, iaurt, mezeluri (dacă vă plac), fructe, pâine, ceaiuri, cafea, unt, gem, oua, se găsește întotdeauna ceva pentru micul dejun. La noi Sorin nu mănâncă dimineața (știu, nu se face așa ceva), iar fetele își fac aproape zilnic un milk-shake cu lapte și ceva fructe aruncate în blender, pe care mă bate gândul să-l schimb cu unul cu bol de sticlă de aici.