Planuri anulate

De vreo trei zile fac planuri cu copilul Iulia miss I. cu privire la felul în care urmează să arate camera ei după reamenajare, adică pe la începutul lui februarie.

Discutam ca fetele, despre culori, birouri, paturi, stative pentru haine și din nou culori. Ea vrea alb. Am fost din prima de acord cu asta, sunt și eu setata pe alb de ceva vreme. Pentru că are o cameră mică, i-am sugerat să păstreze patul de o singură persoană pe care-l are deja, căruia să-i schimbăm doar salteaua. A fost de acord și a venit cu ideea de a-l vopsi alb, ceea ce nu-i greu deloc, patul e din fier forjat foarte fain, dar acum e gri metalizat neprietenos. Odată stabilită chestia cu patul, am trecut la birou și l-am ales împreună pe acesta, pe care voiam să-l punem cumva perpendicular pe pat, pentru a se putea folosi rafturile de jos pe post de noptieră.

Eram amândouă super – încântate de idee, am ales apoi un fotoliu puf pentru colțul camerei de lângă calorifer, unde copilul să stea cu căștile pe urechi și să exerseze la chitară. Păstrăm șifonierul vechi, format doar dintr-o ușă, dar vrem să-l vopsim și pe el alb, nu ocupă loc mult și e suficient de încăpător pentru hainele pe care nu le poartă prea des. Cele pe care le poartă des, vor sta la vedere, pe un ștender cu umerașe colorate. Așa vrea ea, așa facem. Cum spuneam, camera e mică, dar așa cum ne-am gândit noi să aranjăm totul, ar avea o cameră cochetă de domnișoară, în care să-și petreacă timpul cu drag.

Continue reading Planuri anulate

Reorganizarea

organizare_internaDe undeva trebuia să începem şi am ales să începem cu noi.

Ca tot românul care mai are încă o fărâmă de minte şi înţelege că până nu ne schimbăm noi, nu se va schimba nici ţara, am început săptămâna asta reorganizarea. Bine, abia facem un plan pe care sperăm să-l lansăm în beta de la 1 decembrie, să-i rezolvăm neregulile până la sfârșitul anului și să-l aplicăm 100% de la întâi ianuarie, pentru că, nu-i așa, începuturile de an sunt numai bune pentru schimbări.

Dar important e că lucrurile s-au pornit, știm clar de unde plecăm și unde vrem să ajungem. După părerea mea asta e lucrul cel mai greu de stabilit, deși n-ai zice asta la prima vedere.

Continue reading Reorganizarea

Arrow

Nu mă pot lăuda că am văzut multe seriale la viața mea, dar toamna spre iarnă e sezonul lor și anul ăsta mă uit la Arrow. Băiatul de bani gata al lui unui milionar este dat disparut (cu acte în regulă, adică cu piatră de mormânt și certificat de deces) după ce pleacă împreună cu tatăl lui și sora iubitei într-o croazieră pe mare din care nu se mai întorc. Tipul apare după 5 ani, complet schimbat și cu skiluri de arcaș. Și aici începe serialul…

stephan amellÎmi place Oliver Queen (Stehepan  Amell), e genul meu de… actor. Nu-mi plac bărbații cu ochii albaștri, dar el și Went Miller fac excepție. Au acel ceva pentru care m-aș uita la orice prostie de film în care ei doi ar juca. La asta contribuie mult și faptul că i-am văzut prima dată în roluri de băieți deștepți, dar sunt sigură că nu-i numai asta. Ok, nu mă judecați prea tare, sunt femeie. Mi-s dragi toți bărbații din serial, până și Malcolm sau, împingând un pic limitele și polițistul Lance, deși de multe ori l-aș fi luat la bătaie dacă era lângă mine și eu făceam parte din distribuție, evident. 😀

emily bettDintre fetele din serial o admir pe Theea, dar sunt fascinată de Felicity (Emily Bett Rickards) și-am știut de la început că se potrivește perfect cu Oliver. Nu-mi place Laurel (Katie Cassidy) și nici sora ei Sara, dar între ele două o aleg oricând pe cea din urmă. Laurel nu mi-a plăcut deloc încă de la început și nu-mi place nici acum în sezonul trei.

Continue reading Arrow

Meseriașii pricepuți

Am un mare respect pentru meseriașii pricepuți, dar am un și mai mare respect pentru echipele de meseriași pricepuți. Știți voi, băieții aia care vin și-ți montează mobila pentru dormitor în maxim o jumătate de oră, după ce tu te-ai chinuit două zile să potrivești bucată cu bucată în niște nenorocite de șuruburi și nu și-a ieșit nicicum.

Da, aveți dreptate, sintagma meseriași pricepuți nu există, am inventat-o eu acum pentru că am întâlnit atât de mulți meseriași nepricepuți, încât cred că sunteți de acord cu mine că meseriaș nu mai înseamnă de mult un om iscusit care chiar se pricepe la meseria pe care o practică.

S-a ajuns la asta pentru că nu mai există școli adevărate de meserii, sau dacă există prea puțini tineri vor să le urmeze, pentru că, nu-i așa, toată lumea visează să lucreze la birou. 😀

Continue reading Meseriașii pricepuți

Otto Witte Președinte

Urmează din nou un post pentru iubitorii de lectură, dar și pentru cei cărora le place politica și sunt în stare să scrie un discurs care să convingă poporul că Otto Witte e cel mai potrivit candidat pentru președenție.

Afis Nicoll v2.cdrDe fapt, Otto Witte este un fost acrobat de circ despre care nici cel mai mare dușman al lui nu poate spune că e prost. E personajul principal al cărții ”Dacă citești asta înseamnă că am murit” a lui, cum altfel, Andrew Nicoll, și are răspunsuri pentru toate problemele noastre. Fiți atenți aici, la extrasul acesta de interviu:

De ce credeți că nu am reușit până acum, în 25 de ani de istorie postdecembristă, să ne îndeplinim visul de a transforma România într-o lume mai bună?

Continue reading Otto Witte Președinte

Astept sarbatorile ca pe ceva….

E clar, nu avem nicio șansă, ziua începe în atelier și se termină în atelier. Comenzile sunt din ce în ce mai multe și mai mari, iar noi suntem aceiași. E drept cu echipa un pic mărită, dar nu cu o productivitate mult mai mare. Nu mai există profesioniști, sau dacă există sunt bine ancorați undeva și n-ar pleca decât pentru oferte foarte avantajoase pe care noi, deocamdată, nu le putem oferi. Așa că tragem ca nebunii. La sfârșitul lunii ne ia cu plâns, dar asta-i viața, mergem înainte. E cam mult timp de când treburile merg așa, asta-i minunatul mediu de afaceri al firmelor mici de la noi, mai exact al producătorilor mici.

Singura gură de oxigen pe care o așteptăm în următoarele două luni, e perioada sărbătorilor. Știți voi, acele zece zile în care nu lucrăm, ne plimbăm, mâncăm, ne costumăm casa frumos și așteptăm un moș cu barba lungă să ne pună sub brad cadourile cumpărate de noi. Pentru noi. Copiilor nu știu cine le aduce cadourile, acelea s-ar putea să fie chiar din partea moșului. 😀

Știu că abia a trecut octombrie și țara așteaptă un nou președinte (ca și cum asta ar schimba oamenii și i-ar face mai cinstiți, mai conștiincioși, mai conștienți că de la ei pornește totul), dar magazinele s-au umplut de decorațiuni de Crăciun și eu vreau să vină sărbătorile.

Continue reading Astept sarbatorile ca pe ceva….