Mă plângeam la sfârșitul săptămânii trecute că nu ne-am pregătit cu nimic în cămară pentru iarna lungă ce va urma. Oricum, în afară de delicatesuri, gemuri și dulcețuri speciale sau ceva legume sofisticate puse la murat sau pregătite într-un mod deosebit, eu nu înțeleg de ce trebuie să ne umplem toamna cămara cu tot felul de fierturi sau saramuri, când locuim la 3 minute de supermarket. În fine, nu la fel stă treaba când locuiești cu mama soacră care a crescut și trăit cu obiceiul acesta.
Revenind, nu mai departe de duminică mă plângeam că n-am pus nimic, iar acum avem așa:
– 16 borcane de gem de prune;
– 8 borcane de dulceață de pere făcută într-un fel;
– 2 borcane de dulceață făcută în alt fel;
– 2 borcane mari de castraveciori în oțet (marca Sorin);
– 8 borcane de gogoșari cu muștar ( asta clar e delicatesă, o să vă dau mâine rețeta, dacă o să vreți, bineînțeles);
– 25 sticle de suc de roșii cu ardei capia ( marca mama).
Astea sunt deocamdată proviziile pentru iarnă, zacuscă mai avem de anul trecut și intenționăm să mai facem de ghebe, dar mai prin octombrie, așa. Varză am convins-o pe mama să nu mai punem. Cel mult urmează un butoiaș cu ardei bulgăresc, conopidă și morcovi. Atât.
Asta da origanizare! Gogosarii aia cu mustar sunt bestiali, imi mai plac si cei in sos de rosii, cu o friptura merg excelent 🙂