În afară de plăcintă cu spanac, n-am făcut niciodată decât plăcinte dulci.
Ei bine, de data asta m-am hotărât să fac plăcină cu carne care să poată să fie mâncată și rece și care să aibă un gust minunat. Bineînțeles că nu m-am apucat să fac eu foietajul, ci l-am cumpărat frumos de la magazin, așa am făcu și cu carnea tocată, cu ciupercile și mai bine vă spun rețeta cap coadă:
Ingrediente:
- o pachet de foietaj
- 500 g carne tocată
- 2 borcănele cu ciuperci
- o legatură de marar
- o legatură de pătrunjel
- 3 cepe
- 5 ouă
- piper
- sare
- alte condimente după gustul fiecăruia, eu azi n-am pus nimic în plus.
Se călește ceapa în puțin ulei, ah, am uitat să vă spun că trebuie și ulei, dar acolo câteva picături s-or găsi și dacă nu, puteți pune unt, margarină pentru gătit… N-am prăjit ceapa foarte tare, mai ales că am adăugat și puțină apă în tigaie.
Am adăgat apoi carnea și nu după foarte mult timp am pus și ciupercile tocate mărunt. Când am crezut că totul e gata, am condimentat cu sare și piper și am adăugat și verdeața. Compoziția era gata. Sau, mă rog, aproape gata.
Am lăsat la răcit și între timp am așezat în tavă prima foaie de foietaj din pachet. Am pus pe fund hârtie de copt înainte pe care n-am uns-o cu nimic. 😀
Când compoziția s-a răcit, am adăugat în ea trei ouă bătute și am amestecat bine. Am turnat totul în tavă și am acoperit cu ce-a de-a doua foaie de foietaj. Pentru a-mi fi mai ușor la sfârșit, am și tăiat plăcinta cât încă era crudă. Uite și prima poză:
Am mai bătut și gălbenușurile de la celelalte 2 ouă și am uns toată grozăvia cu ele. Minunat era dacă aveam și niște susan să presar pe deasupra, dar n-am avut, și de ciudă nici nu l-am mai trecut la ingrediente. După ce am uns-o arăta așa:
Am încălzit cuptorul la 220 g și timp de 40 minute mi-am făcut de lucru. Am pus murături dacă vreți să știți. După ce timpul s-a scurs și noi toți aveam ochii mari de foame, că am pus placinta la cuptor destul de târziu. Am scos-o și ne-am uitat la ea ca la icoane, fiindcă prea fierbinte nu se poate mânca.
Uite una și mai de-aproape:
Ce pofta mi-ai facut ! Arata foarte bine! Carnea tocata e de porc sau amestec cu vita?
La mine a fost amestec, dar cred ca in functie de gustul bucatarului poate fi si doar de porc. E usor de facut! Spor!
arata fabulos si cred ca gustul a fost si mai si
eu am facut azi doar dulciuri si am copt ardei kapia , pana m-a luat oboseala rau de tot,dar o sa am salata de ardei copti toata iarna
o sa incerc reteta dar cu carne de pui si-ti trimit poza
o seara placuta sau noapte buna ca-i cam tarziu
Noi azi am copt la capia si-am curatat la ei pana mi s-au strepezit unghiile. Si sa stii ca n-am ramas in urma, ieri am facut si-o prajitura care se face extrarapid si e delicioasa, data viitoare cand o fac va dau retea. 🙂
M-a pus naiba sa trec pe-aici! Na, asa-mi trebuie, sa balosesc pana nu mai pot!
Daca mai aveam iti opream o felie. 🙂
imi place enorm cum arata desi nu sunt deloc amatoare de placinta cu carne, prefer branza sau legumele, dar a ta arata asa de bine. Aproape sunt tentata s-o fac si eu 😉
Nu trebuie neaparat sa faci cu carne. Poti face si cu branza. Sigur va arata si aia foarte bine. Hai ca acum mi-ai facut mie pofa de placinta cu branza. 🙂
deabea astept sa incerc si eu reteta:)
succes și pofta mare!
freaking yummy!
freaking adevărat!
Mama, cum arata placinta asta! Tu si Kadia aveti de gand sa ma imbolnaviti sau sa ma transformati intr-o balena. :))
ramai numai cu privitul, draga mea. N-o face!
Se poate face si cu carne de pui? Eu iau piept de pui si il toc singura. Evit sa cumoar carne tocata din comert.
Sigur, se poate face si cu carne de pui. Tu esti o harnicuta daca o toci singura. Spor si pofta buna!
Am facut si a iesit foarte buna. Carnea o toc la un aparat cumpaat de la teleshoping:D, nu mi vine acum in minte numele lui dar isi ace treaba bine, cel putin cu pieptul de pui. E ca un mini robot de bucatarie