Luni am luat “la ofertă” două eclere în loc de unul de la Cora. Luni seara am mâncat un sfert dintr-unul. Luni noaptea am vegheat vasul de WC în fund pe gresie, acoperită în pătura mea albastră cu stele. Mi-a fost un rău de aproape că am văzut luminiţa de la capătul tunelului. Îi mulţumeam lui Dumnezeu că n-au mâncat copiii şi mă gândeam cum de doarme Sorin aşa de liniştit după ce a mâncat 90% din porţie.
Şi cum stăteam eu şi meditam în inima nopţii, mi-a venit o idee: vreau să am cofetăria mea.
Să nu-mi spuneţi că nu se poate. Uite, Tanti Jeni cum poate să aibă cantina ei? Vreau şi eu cofetăria mea.
La noi în familie se mănâncă dulciuri. Mult. La unii dintre noi îţi dai seama de asta de cum îi ne vezi. 🙁 Mie îmi place să fac prăjituri în casă şi ştiu vreo câteva reţete la care am curaj să mă bat cu maeştri bucătari.
Şi ca ideea mea să prindă contur mai abitir, mă uit de câte ori am ocazia la “Regele bucătarilor” pe Travel&Living şi visez să fac torturi şi tot felul de prăjituri gustoase şi frumoase. Îmi place foarte mult cum se fac lucrurile acolo şi dacă nu ştiţi despre ce vorbesc, vă spun: Buddy Valastro este unul dintre cei mai celebri şi mai de succes maeştri cofetari din America. El este şeful de la Carlo’s City Hall Bake Shop din Hoboken, New Jersey, şi supervizează o echipă formată din mama lui, patru surori mai mari şi trei cumnaţi. “Regele cofetarilor” urmăreşte dorinţa tenace a lui Buddy de a împlini visul regretatului său tată, transformând Carlo’s Bake Shop într-un nume de referinţă. Echipa lucrează împreună pentru a crea o mulţime de torturi de nuntă unice, cu un aspect uluitor, ca şi prăjituri speciale sau diverse produse de patiserie. Dar când termenele-limită trebuie respectate cu mare stricteţe, nu e întotdeauna uşor să colaborezi atât de strâns cu familia, zi de zi. 😀
Acum, revenind la cazul nostru, Sorin ar fi cel mai mulţumit dacă am avea o cofetărie. El e cel mai slab din familie (ba nu, Iulia e cea mai slabă, dar ea e mică şi sclifosită) şi lui îi plac cel mai mult dulciurile (ba nu, Soniei îi plac la fel de mult, dar ea e copil şi îi pot încă pune restricţii). Deci aş avea din prima doi clienţi fideli, care de fapt doar ar consuma, mă îndoiesc că îşi va bate vreunul din ei pe casa de marcat prăjiturile consumate. 🙁
Dar mi-ar plăcea aşa de mult să îmi petrec ziua făcând prăjituri, torturi, fursecuri. Vă imaginaţi în ce miros delicios aş sta? Hmm… mă dus să-mi iau două eclere.
si eu as vrea sa ai cofetaria ta si sa ne imprietenim mai bine. foarte mult mi-as dori asta…
@Ioana- da, ar fi foarte frumos si pentru ca stiu ca nu poti trai fara dulciuri, tu ai avea intotdeauna prajituri gratuite dar ai fi obligata sa vii mereu cu cel putin trei oameni mancaciosi dupa tine. 🙂
:)) I feel you! 😛 Sa iti faci cofetarie ca vin si eu… De mine s-a luat tanti de la magazin ca mananc prea multe prajituri 🙁 … si aseara mi-a fost rau ca am mancat cu prea mare pofta un tiramisu facut de mine 🙂
Ridic doua degete si te rog sa dai copy/paste si la o patiserie. Poftesc ca nebunul la foietaj cu diferite umpluturi…vanilie, ciocolata, fructe. In demersul meu catre un ” look slimfit ” nu am poftit la aproape nimic, cum am poftit la produse de patiserie. As ucide pentru un cremsnit 😛
vai vai, eu am doua savarine in frigider da’ nu le ating ca sunt la cura…. no, eu n-as vrea sa am cofetaria mea, da’ la a ta clar as veni 😀
@Cristi- Faci tiramisu? Esti angajat. 🙂
@Nicu- Stiu sa fac cremsnit super, super. 🙂
@Dili- te-as primi cu drag dar ti-as da cate putin in fiecare zi, sa nu exageram si sa nu ne mai incapa rochitele. 😀
ce-ai ma! cum poti sa crezi asa ceva. vin singura!!!!!
@Ioana- hahahahahaha.
Vai dar ce dorinta nesabuita. Eu eram mai modesta: imi doream sa fiu vanzatoare intr-un magazin de dulciuri.
Deci daca te hotarasti, eu pot sa fiu vanzatoarea. Nu stiu tabla inmultirii dar o sa o rog pe una din fetele tale sa ma ajute pe furis atunci cand se strica calculatorul.
Si eu vreau sa ai cofetaria ta! hai Nina deschide cofetaria taaaa!!!
Iti dai seama: sa stiu sigur ca intr-un loc din orasul asta gasesc prajituri bune si nu expirate?! OMG!
@Draw For Joy- adjudecat. Esti vanzatoare si designer de torturi. Vindem torturi cu desenele tale transpuse 3D. Moama, ce super ar fi.
@Anca- nu, la noi nu expira nimic ca se gaseste cine sa le manance inainte de-a se apropia de termenul limita. Nu ma ispiti ca iti gasesc un job acolo imediat.
Uraaaa!ma inscriu la degustari dar pot sa si ajut la prepararea dulciurilor,daca raman fara job trimit un CV la tine.
@viatanomada- cred ca o sa fim mai multi cofetari decat clienti, dar nu-i bai cat producem atat mancam. 🙂
mhhmmmmm .. cremsnit . yummmy .. noi le facem, noi le mancam dar primim donatii pentru sustinerea tineretului 🙂
Eu am observat o chestie: dupa ce am venit eu in Bucuresti, au inceput sa se inchida din cofetarii, brutarii si sa apara in locul lor cazinouri si banci.
De aproape un an, insa, au inceput sa dispara cazinouri si banci iar in locul lor apar farmacii, covrigarii, brutarii, cofetarii 🙂
@Cristi- primiti desigur. 🙂
@Brontozaurel- uof, vrei sa spui ca daca n-ama vut banca nu pot avea acum cofetarie? 🙂
Vrem cofetaria. Te sustinem.
Imi plac mult eclerele…
@Ruxi- eclerele sunt in oferta. 🙂
hmmmm
Iar ma simt extraterestra 🙁 Cred ca daca toata lumea ar manca dulciuri ca mine toti producatorii de profil ar fi dat faliment demult .
Totusi eclerurile-mi plac si mie . Cam singurele dupa care ma dau in vant in rest……eu as fi vanzatoarea perfecta. N-ar lipsi de pe inventar nici macar o frimitura .
ps : bre , io stiam ca eclere inseamna altceva . ceva ce oricum are mare cautare , ca si eclerurile de altfel….:D
Nu, nu vreau sa spun asta, eu doar am prezentat cum se vad lucrurile prin ochii mei: revin in forta cofetariile si covrigariile si brutariile odata cu declinul bancilor si cazinourilor 😆
Pe mine eclerele nu m-au pasionat niciodata. Prefer prajiturile cu un blat bine insiropat si cu o crema racoroasa de ciocolata. Din pacate, pot spune ca m-am ars de multe ori cu prajiturile din cofetarii – blatul de multe ori uscat, crema de multe ori gretoasa 🙁 Martea asta insa am avut ceva mai mult noroc. Prajiturile astea doua au fost foarte bune. Blat umed, crema de ciocolata excelenta, fara influenta aia puternica de unt care mie mi se pare absolut gretoasa. Cofetaria se numeste Paradis. Au o locatie pe soseaua Pantelimon, inspre intersectia cu Vergului (unde e cora), una pe 1 Decembrie 1918, in zona Sectia 13 de Politie – Posta nr. 72 (de unde le-am luat si eu) si una pe Nicolae Grigorescu la intersectia cu Camil Ressu. Alta cofetarie de unde am mai luat prajituri bune e Tosca, de la Dristor.
@brontozaurel
Vreau sa spun ca de la cofetaria Paradis am luat la un moment dat un tort pentru un revelion, a fost excelent si toata lumea multumita, le-a placut foarte mult. Iar pe 1 Decembrie stau eu, deci am “un paradis de dulciuri” chiar langa mine 🙂 De la cofetaria Tosca nu am luat niciodata, dar am auzit ca are produse bune.